​El festival de cinema mónFILMAT es reinventa i farà projeccions online i a l'aire lliure

La cinquena edició del certamen se celebrarà del 2 al 5 de juliol

Cartell de mónfilmat 2020
Cartell de mónfilmat 2020 | Cedida
Aguaita.cat
26 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:13h
Tot i l’actual situació de pandèmia global per la Covid-19, la cultura es manté viva i amb més ganes de ressorgir que mai. Prova d’això és el Festival Internacional de Cinema i Paisatge mónFILMAT, que impulsa Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre i que este 2020 arriba a la cinquena edició, amb una proposta adaptada a la "nova normalitat".

A diferència d’altres festivals de cinema que han apostat únicament per la via online, des de mónFILMAT s’ha decidit mantenir les projeccions presencials, perquè són les que marquen l'essència del festival, i compaginar-les amb d'altres online. "Creiem que després de tant temps tancats a casa, hi ha més ganes que mai de retrobar-nos i mónFILMAT es presta a este retrobament", assenyala Aida Boix, directora de Lo Pati, tot precisant, això sí, que totes les projeccions presencials es faran a l'aire lliure, a la plaça de Lo Pati, per poder garantir les mesures de seguretat que aconsella la crisi sanitària.

Concretament, en esta cinquena edició de mónFILMAT, que se celebrarà del 2 al 5 de juliol es projectaran un total de nou llargmetratges, quatre -un al dia-  presencials a la plaça de Lo Pati, i els cinc restants online. "Mantenim la nostra filosofia de festival on el paisatge és un element indissociable de l'acció i hem mantingut també la nostra vocació de certamen internacional que al mateix temps aposta pels creadors del territori", apunta Xavier Miró, programador de mónFILMAT, tot subratllant que es podran veure, entre altres països, pel·lícules de Mèxic, Mongòlia o Equador.

A banda de les nou pel·lícules programades, també hi haurà tres sessions de curtmetratges. Se n'han seleccionat un total de vint dels més de 300 presentats.

Les projeccions online, es faran a través de la plataforma Festhome i seran d'accés limitat, amb un horari marcat per l'organització. "És possible que este format online, que ja han fet servir altres festivals a causa de la pandèmia, s’acabe quedant en properes edicions i més tenint en compte que hi ha pel·lícules que es presten a veure's en un espai domèstic i més íntim", apunta Miró.