Triatges i visites telemàtiques, les lliçons de la covid que s'han instaurat als CAP com el d'Amposta

Els facultatius només atenen presencialment sospitosos de contagi, urgències, malalts crònics, embarassades i criatures

per Aguaita.cat, Amposta | 30 d'abril de 2020 a les 16:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A la porta del CAP d'Amposta, una tanca barra el pas davant de dos infermeres que s'encarreguen de fer el triatge dels pacients que esperen, distanciats, a ser atesos. Quan arriba el torn, han de netejar-se les mans i posar-se els guants i la mascareta que els donen al passadís d'accés. D'allí, a la consulta pertinent. Els facultatius s'han organitzat per equips. Un s'encarrega dels sospitosos de covid, i els altres a patologies generals, urgències pediàtriques i atencions domiciliàries. Les sales d'espera estan desertes i dos de cada tres seients estan precintats. Les visites telemàtiques s'han multiplicat, i per sorpresa dels professionals sanitaris i dels pacients, agilitza la resolució dels casos i descongestiona l'agenda dels metges.
 
 

Triatges i visites telemàtiques, les lliçons forçoses de la covid que han vingut per quedar-se al CAP d'Amposta Foto: ACN
 

 

Participació