L'Ajuntament de la Ràpita manté, de moment, la celebració de les festes majors

El consistori reconeix, no obstant això, que tot dependrà de l'evolució de la pandèmia i de les mesures de desconfinament que hi puguen aplicar les administracions competents

Bous a la plaça de la Ràpita per festes majors. Foto d'arxiu
Bous a la plaça de la Ràpita per festes majors. Foto d'arxiu | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
16 d'abril del 2020
Actualitzat el 17 d'abril a les 9:59h
L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el regidor de Festes, Enric Vidal, han fet arribar un comunicat a les entitats del poble davant el neguit existent sobre si s’acabaran celebrant les festes majors, que se celebren per Sant Jaume, a finals del mes de juliol.

El cert és que la crisi sanitària provocada pel coronavirus i les mesures decretades per l’estat d’alarma han fet caure –i continuen provocant cancel·lacions setmana rere setmana- festivitats o actes populars previstos en els pròxims mesos.

Mas de Barberans ha estat la primera població del territori en cancel·lar les festes majors, que s’havien d’iniciar este cap de setmana. Però poblacions com Amposta i Alcanar, també han suspès la Festa del Mercat a la Plaça i les Festes de Maig. També s’han començat a cancel·lar esdeveniments previstos per al mes de juny.

Davant d’estos fets, el comunicat adreçat a les associacions rapitenques, exposa que des de la Regidoria i la Comissió de Festes es treballa “amb normalitat preparant els actes i la programació de les Festes Majors 2020, perquè creiem és molt prompte per a prendre'n una decisió definitiva”. No obstant això, fonts municipals remarquen que, tot i que, es continua treballant en les fetes majors sobre el calendari previst, en tot moment s'està pendent de les indicacions que facen arribar des del Govern i les autoritats sanitàries. Per tant, “és una decisió que encara és aviat per prendre”.

S’haurà d’estar pendent, doncs, de si l’estat d’alarma es manté més enllà de l’11 de maig i també quines són les mesures que apliquen les administracions competents a partir d’aleshores per afrontar l’estiu i el previsible pla de desconfinament.

“Caldrà estar amatents a l’evolució de la pandèmia del coronavirus i de la situació de l’estat d’alarma i haurem de seguir les indicacions i les mesures pertinents, que ens indiquen des del Govern i les autoritats sanitàries”, subratlla el comunicat.