Endesa eleva el cabal del tram final de l'Ebre a 550 metres cúbics per segon davant del desgel per generar energia

Protecció Civil aconsella els ajuntaments que tanquin punts baixos i accessos a la llera durant el desembassament

Aguaita.cat
15 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:36h
Endesa eleva el cabal del tram final de l'Ebre a 550 metres cúbics per segon davant del desgel i per generar energia
Endesa eleva el cabal del tram final de l'Ebre a 550 metres cúbics per segon davant del desgel i per generar energia | Cedida
La companyia elèctrica Endesa ha elevat este dimecres al matí fins els 550 metres cúbics per segon el cabal que desembassa al tram final de l'Ebre des del sistema d'embassaments Mequinensa-Riba-roja-Flix. Aquest flux es mantindrà, com a mínim, durant els pròxims quinze dies i, segons fonts corporatives, es tracta d'una mesura preventiva per controlar possibles avingudes davant l'inici del desgel així com contribuir a mantenir ambientalment el sistema fluvial. També, però, per a la generació elèctrica, a la qual es destinen més de 300 metres cúbics per segon. Segons ha recordat la companyia, el cabal del tram final del riu s'ha situat entre els 400 i els 450 metres cúbics per segon durant bona part de l'hivern i aquesta primavera.
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil ha alertat els municipis vora el tram final del riu que, davant d'aquesta maniobra de desembassament, mantinguen tancats punts baixos, guals i accessos a la llera. També demana els consistoris que avisen aquelles persones que fan activitats a la ribera del riu.