05
d'abril
del
2020
Actualitzat
a les
10:34h
El Departament de Salut recomana desinfectar bé les fruites i verdures fresques en el moment d'arribar a casa. El més senzill, i a l'abast de tothom, és fer-ho amb lleixiu. Cal estar atents, però, i utilitzar només aquell producte que indique "apte per a la desinfecció d'aigua de beguda".
La quantitat òptima de lleixiu, segons indica Salut Pública, és d'1,5 ml per litre d'aigua. O, el que és el mateix, una cullereta de postres de lleixiu per cada litre i mig d'aigua. També es pot anar incrementant la quantitat mantenint la proporció: dos culleretes per cada tres litres, tres culleretes per cada quatre litres i mig, etcètera.
Seguiu este procediment:
1. Netejar els vegetals sota el raig d'aigua.
2. Omplir amb aigua el recipient on desinfectareu les verdures i la fruita i afegir-hi el lleixiu en la quantitat necessària en funció del volum d'aigua.
3. Submergir les fruites i els vegetals a desinfectar.
4. Esperar com a màxim cinc minuts.
5. Treure les fruites i verdures i esbandir-les amb aigua corrent sota l'aixeta.
Consulta aquí el document oficial del Departament de Salut:
La quantitat òptima de lleixiu, segons indica Salut Pública, és d'1,5 ml per litre d'aigua. O, el que és el mateix, una cullereta de postres de lleixiu per cada litre i mig d'aigua. També es pot anar incrementant la quantitat mantenint la proporció: dos culleretes per cada tres litres, tres culleretes per cada quatre litres i mig, etcètera.
Seguiu este procediment:
1. Netejar els vegetals sota el raig d'aigua.
2. Omplir amb aigua el recipient on desinfectareu les verdures i la fruita i afegir-hi el lleixiu en la quantitat necessària en funció del volum d'aigua.
3. Submergir les fruites i els vegetals a desinfectar.
4. Esperar com a màxim cinc minuts.
5. Treure les fruites i verdures i esbandir-les amb aigua corrent sota l'aixeta.
Consulta aquí el document oficial del Departament de Salut:
Com desinfectar vegetals i fruita by naciodigital on Scribd