La Ràpita es blinda i només manté un accès obert controlat policialment les 24 hores

La mesura coincideix amb l'inici de la Setmana Santa i després que s'haja detectat l'arribada a segones residències

Control Policial a la Ràpita
Control Policial a la Ràpita | Cedida
Aguaita.cat
03 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:50h
A partir d'este divendres 3 d’abril la Ràpita només tindrà obert un accés al nucli urbà: l’accés nord, pel carrer Sant Josep des de l’N-340. La Policia Local tancarà la resta dels accessos per carretera a la població per tal de limitar al màxim la mobilitat i frenar, així, l'expansió del coronavirus al municipi. Esta dràstica mesura permetrà també disposar d'un control de la Policia Local les 24 hores a l'entrada que quedarà oberta.

Esta mesura arriba a l'inici de la Setmana Santa, unes dates on les autoritats demanen extremar els esforços per mantenir el confinament i evitar desplaçaments a segones residències. En este sentit, des del passat divendres 27 de març, a la Ràpita ja s'havien limitat els accessos a la població, deixant-ne només tres oberts. Així i tot, la Policia Local ja ha detectat, durant els últims dies, desplaçaments a segones residències.

En esta ocasió, s'ha optat per deixar obert només l'accés pel carrer Sant Josep per motius tècnics de mobilitat. Des dels dos desviaments de l'N-340 que quedaran oberts, els vehicles pesants poden accedir fàcilment als polígons industrials del Salt i del Rajolar. A més, són les entrades que més volum de trànsit registren.

Tanmateix, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha reconegut que la mesura suposarà molèsties per molts veïns del municipi i de les urbanitzacions d'Alcanar Platja més pròximes a la Ràpita. “Entenem que són mesures complicades i que generen molèsties, demanem disculpes per estes molèsties, però hem de tenir en compte que només a partir dels esforços individuals acabarem assolint l'objectiu col·lectiu que és minimitzar els danys d'esta crisi al nostre municipi i al nostre país”.
 

Així queda el mapa d'accessos a la Ràpita Foto: Cedida