Antonio Ollés relleva Alfred Blanch com a alcalde de Santa Bàrbara en un ple a porta tancada pel coronavirus

L'exbatlle va renunciar al càrrec per "motius personals" fa quinze dies

Presa de possessió d'Antonio Ollés com a alcalde de Santa Bàrbara
Presa de possessió d'Antonio Ollés com a alcalde de Santa Bàrbara | La Plana Ràdio
Aguaita.cat
18 de març del 2020
Actualitzat a les 17:45h
Antonio Ollès (Junts per Santa Bàrbara) és el nou alcalde de Santa Bàrbara (el Montsià) des d'este dimarts, en substitució d'Alfred Blanch, que va renunciar al càrrec fa quinzes dies argumentant "motius estrictament personals", que limitaven la seua dedicació a l'alcaldia i a l'Ajuntament.

La crisi sanitària del Covid-19 ha obligat a fer el ple de renovació a porta tancada, sense públic i aplicant les mesures de seguretat entre els regidors. L'acta de regidor de Blanch l'ha recollit Agustí Espuny, número cinc a la llista de Junts x Santa Bàrbara. Junts (4 regidors) manté el pacte de govern amb ERC (2 regidors). Els republicans havien assumit estos dies l'alcaldia accidental.

El plenari es va celebrar aplicant mesures extraordinàries perquè no es podia ajornar, complint els terminis legals de la llei electoral per la renúncia de l'alcalde i de regidor i la renovació de la regidoria i l'alcaldia.

Es va decidir fer la sessió a porta tancada i sense públic. Els regidors es van asseure mantenint les distàncies de seguretat pautades per evitar contagis de Covid-19, alguns edils van fer ús de mascaretes i guants durant el plenari i altres, per motius laborals o personals -per evitar riscos sanitaris- no hi van assistir. El ple es va poder seguir en directe per la ràdio municipal i les xarxes socials.

Ollès, ja com a nou alcalde de Santa Bàrbara, va lamentar les circumstàncies en què ha arribat al càrrec. "L'accepto amb molt d'honor i amb una sensació agredolça per com hem arribat a este punt. La vida de vegades et porta a situacions complexes on has d'assumir la responsabilitat i tirar endavant de la millor manera possible", ha explicat.

Ollès va remarcar que es manté el pacte amb ERC tancat a principis del mandat i va destacar la faena cohesionada i il·lusionant que estan fent els regidors dels dos partits.