Crida urgent per reclutar infermeres voluntàries a Terres de l'Ebre i Tarragona

L'esgotament físic i mental i l'alt índex de contagi del Covid-19 fan preveure una davallada en el nombre d'infermeres i infermers de l'àmbit assistencial

Una infermera puja les escales de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta
Una infermera puja les escales de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta | Aguaita.cat
Aguaita.cat
17 de març del 2020
Actualitzat a les 15:44h
El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) fa una crida urgent a totes les professionals de la Infermeria, que per la raó que siga estan en situació d'aturada, perquè s'incorporen a la Borsa d’Infermeres Voluntàries de CODITA.

La convocatòria és extensiva tant a les professionals –amb especialitat o no– que no pertanyen a l’àmbit assistencial (unitats docents, grups de recerca, consultes privades…); com a les infermeres titulades que exerceixen altres professions i també a les que encara, avui, puguen estar en situació d’atur.

Segons constata el CODITA, la crisi sanitària que vivim per la pandèmia mundial del nou coronavirus SARS-CoV-2 "posa al límit el sistema de salut i en alguns territoris catalans i els recursos de la infermeria assistencial ja acusen els primers símptomes". 

"Les previsions de llarga durada de l'actual conjuntura, l'esgotament físic i mental i l'alt índex de contagi del Covid-19 ens fan preveure una davallada en el nombre d'infermeres i infermers de l'àmbit assistencial, en els pròxims dies", afegix la crida.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona estudiarà cadascuna de les candidatures i, en funció de la demanda del Sistema de Salut, activarà les gestions administratives i legals (estat de la col·legiació, assegurança professional) perquè s’incorporen a l’àmbit assistencial, amb totes les garanties. 

Per incorporar-se a la borsa les infermeres han d’anar a este enllaç del web de CODITA.

Al mateix temps, CODITA aprofita per recordar que el dpartament de Salut actualitza regularment  les ofertes de treball que posa a disposició per a professionals de la salut amb ofertes laborals puntuals per reforçar la resposta al SARS-CoV-2.

Es pot consultar a la web d’ofertes de treball de Salut