Tortosa crea una borsa de voluntariat per ajudar les persones de risc que no poden sortir de casa

L'objectiu és facilitar a les persones en situació de vulnerabilitat la compra de menjar o medicaments, sortir a passejar el gos o altres necessitats bàsiques

Aguaita.cat
16 de març del 2020
Actualitzat el 17 de març a les 8:59h
Tortosa crea una borsa de voluntariat per poder ajudar les persones de risc que no poden sortir de casa
Tortosa crea una borsa de voluntariat per poder ajudar les persones de risc que no poden sortir de casa | Arxiu
L'Ajuntament de Tortosa, a través del departament de Serveis Socials, ha començat a implementar una borsa de voluntariat per donar servei a les persones que no poden sortir de casa durant l'episodi de confinament, en tractar-se de col·lectius de risc. L'objectiu és poder-les atendre en qüestions de necessitat, com ara fer-los la compra, anar a buscar-los els medicaments a la farmàcia o qualsevol altra acció que no poden fer per si soles estos dies, com per exemple el fet de passejar el gos, que és preferible que no duguen a terme elles mateixes en atenció a la seua possible situació de vulnerabilitat i per evitar exposar-se. 
La borsa s'organitza telefònicament: d'una banda, el telèfon 672 357 247 rep les peticions d'ajuda de les persones que no poden sortir de casa, tant per trucada com per WhatsApp. D'altra banda, el telèfon 607 990 672 recull els oferiments de la ciutadania que vol desenvolupar estes tasques de manera voluntària, tant amb trucada com per WhatsApp. A més a més, els voluntaris també poden enviar un correu a voluntariat.tortosa@tortosa.cat.

Nous horaris al mercat

D'altra banda, este dilluns s'ha modificat l'horari de venda a les parades del Mercat de Tortosa, que com a equipament bàsic des distribució alimentària manté l'activitat. A partir d'ara obrirà tots els matins de dilluns a dissabte, de 8 a 14 h. Els divendres també farà horari de tarda, de 17.30 a 20.30 h. 

A més, des de dilluns, l'Ajuntament de Tortosa està obert de 8 a 15 h per prestar únicament els casos o les gestions de caràcter urgent i inajornable al Servei d'Atenció de la Ciutadania (SAC). No obstant això, prèviament s'ha de demanar la visita per telèfon, al 977 585 800. Per a la resta de tràmits, s'han de fer telemàticament a través d'aquest telèfon o al correu sac.tortosa@tortosa.cat. 
 

Tortosa crea una borsa de voluntariat per poder ajudar les persones de risc que no poden sortir de casa Foto: Cedida