La Ràpita acollirà una diada d’activitats i concerts per un Ebre, solidari contra la repressió

L'alcalde ha fet saber que la jornada començarà a les 12 hores del migdia de dissabte, amb un vermut musical solidari que comptarà amb la participació de Cesc Freixas i John Grew (Top Ranking)

Aguaita.cat
05 de març del 2020
Actualitzat a les 19:21h
 Presentació de la Jornada antirepressiva a la Ràpita
Presentació de la Jornada antirepressiva a la Ràpita
El proper dissabre, 14 de març, es celebrarà a la plaça de l’U d’octubre de la Ràpita la diada antirepresiva i solidària, “L’Ebre, solidari contra la repressió”; amb l’objectiu de recaptar fons per a la Caixa de Solidaritat, amb la que seguir afrontant les despeses jurídiques i/o responsabilitats econòmiques  que reben persones físiques a conseqüència d'actuacions emmarcades en el procés cap a la independència.

L’alcalde de la Ràpita Josep Caparrós, ha denunciat que “hi ha molta gent que està patint la repressió de l’Estat” i per tant l’objectiu de la diada és “unir esforços per cridar ben fort que per més repressió que hi hagi, més solidaritat ebrenca hi haurà”. Una solidaritat que “ha d’ajudar a fer gran la Caixa de Solidaritat per afrontar les diverses fiances milionàries imposades, com les que ara es demanen a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó”. Ha dit després de fer una crida a la participació i la solidaritat de la ciutadania.

Caparrós ha fet saber que la jornada començarà a les 12 hores del migdia de dissabte, amb un vermut musical solidari que comptarà amb la participació de Cesc Freixas i John Grew (Top Ranking).

Després a les 14 hores es celebrarà una Fideuada popular al pavelló 1 d’octubre; i a les 17 hores es donarà inici al concert que a hores d’ara ja té confirmada la presència de: Pepet i Marieta, Miquel del Roig, La Soul Machine, Rampaire, Elma, Advertència, La Moto del Monaguillo, los Buitres, Eduard Sanchiz, En&ton, Equus i Los Buitres.
L’alcalde de l’Ametlla de Mar i secretari de Drets, Llibertats i Lluita Antirepresiva de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Jordi Gaseni, ha lamentat que  “les agressions de l’Estat no s’aturen, per la qual cosa els represaliats i les represaliades cada vegada en són més, i el territori els hi hem de donar suport a ells i les seves famílies”.  Gaseni ha afirmat que “hi ha un Front de l’Ebre contra la repressió i a favor de la seva gent, que organitzen actes diversos, com aquest, per ajudar a la Caixa de Solidaritat”.

L’ampostí Jesús Ferré, un dels més de cinquanta ebrencs citats a declarar per les mobilitzacions arran de l’1 d’octubre ha manifestat que “som molts els que patim  la repressió; des de càrrecs públics i activistes, fins a gent diversa; i és molt important participar en actes de solidaritat com aquest de la Ràpita, o el que es farà dissabte a la Sénia, perquè avui ens toca a nosaltres però demà malauradament els tocarà a uns altres”.