Escollida la nova executiva del PSC de les Terres de l’Ebre

Manel de la Vega liderarà una executiva renovada que vol defensar unes Terres de l’Ebre amb justícia social, feministes, ecologistes i revertir el despoblament.

Redacció
02 de març del 2020
Actualitzat a les 18:04h
Escollida la nova executiva del PSC de les Terres de l’Ebre
Escollida la nova executiva del PSC de les Terres de l’Ebre | Cedida
El PSC de les Terres de l’Ebre ha celebrat este cap de setmana el seu 5è Congrés de Federació, on han determinat les línies de treball pels pròxims quatre anys així com les persones que lideraran aquesta nova etapa.

La jornada va comptar amb la participació en l’acte de cloenda de la Vice Primera Secretaria del PSC, Eva Granados que va ser clara al dir que "el PSC és l'alternativa de govern a Catalunya. Tenim la capacitat de construir una àmplia base de consens per a garantir els drets de les persones, la justícia social i l'equitat.. “

En les seves primeres declaracions Manel de la Vega va agrair el suport rebut i va posar èmfasi en la falta d’acció del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre que no ha fet res en aquests anys de Governs de JuntsxCat i d’ERC  deixant-nos en l’oblit, abandonats a la nostra sort, en contraposició al que fem els Socialistes quan governem. “ Les nostres propostes sempre han estat reals, quant diem que fem un pont, ho fem ( Sant  Jaume-Deltebre ) quan diem de fer una carretera , la fem ( Horta de St. Joan- Prat de Comte) quant diem de fer l’autopista gratuïta, ho fem (AP-7)” . No tothom pot dir el mateix que enganyen constantment a la ciutadania en falses promeses”.
La nova Executiva compta amb un 53% de dones, una clara aposta feminista per una nova etapa per les Terres de l’Ebre. 

Òrgans de gestió

Al 5è Congrés de Federació del PSC de les Terres de l’Ebre els i les delegades de les 4 comarques han escollit als i les membres de l'Executiva, Consell Nacional i òrgans de gestió.
Montse de la Torre, regidora de l’Ajuntament de Móra d’Ebre serà la nova presidenta del Consell de Federació.
Destaca a l'executiva la renovació de la secretaria d'organització amb una dona al capdavant: Tere Castellà, exregidora de Bítem, serà la nova secretària d'organització.
Per la seua banda, Joan Castor Gonell serà el President de la Federació, i Enric Roig, 1r Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, continuarà en el càrrec de Vice Primer Secretari.

Completen la primera línia del secretariat Carme Benedicto, a Finances; l’exalcaldessa de Godall Tere Esmel, a Política Municipal; i l’exalcalde de Riba-roja Jose Luis Aparicio, a Acció Institucional.
Són noves les secretaries d’Acció Política i Món Rural, amb Francesc Miró (Amposta); Transició Ecològica i Agricultura amb Toni Espanya (Amposta); Coordinació Territorial amb Aleix Ferré (Deltebre) i Ciutadania i Cooperació amb Neus Sancho (Alcanar).
A més, a l'executiva portaran secretaries: Georgina Ebri (Polítiques Socials i Igualtat), Bibiana Porres (Imatge, Comunicació i Formació), Anna Tomàs (Polítiques Feministes), Carlos Trinchan (Justícia Habitatge i Funció Pública), Ferran Rocher (Salut), Maria Jesús Casals (Cultura i Societat), Programes i Debats (Javi Sánchez), Maria Beltran (Treball i Indústria), Xavi de la Fuente (Pesca), Elodia Gomez (Polítiques de Discapacitat), Dolors Bel (Moviments socials i Memòria), Xelo Cordero (Educació), Carla Quesada (Emancipació i Xarxes Socials), Rosa Anglés (Insfraestructures, Territori i Turisme), Xavi Sabaté (Estrategia del Clima), Sergi Guimerà (Objectius de Desenvolupament Sostenible), Angels Calleja (Benestar Animal) i Ramon Martinez (Transport).

A més van ser escollits membres del Consell Nacional: José Luis Aparicio, Joan Sabaté, Bibiana Porres i Lluïsa Lizarraga.

Les propostes dels Socialistes per governar i treballar perquè les terres de l’Ebre esdevinguin una terra d’oportunitats, han anat encaminades en revertir els efectes de  l’emergència climàtica que pateix el Delta de l’Ebre, en revertir el despoblament ( en 7 anys hem perdut un 7% de  població, majoritàriament als pobles petis). En la Transició Ecològica per generar noves alternatives energètiques com a motor econòmic i crear nous llocs de treball. En augmentar l’oferta d’Estudis Universitaris com ara medicina i enginyeria energètica, i per l’economia circular i la digitalització de tots els pobles per petits que siguen.
“El Socialistes de l’Ebre ens comprometem al desdoblament de l’Eix de l’Ebre i ho farem, ens comprometem a fer un Hospital nou i el farem. Tindrem un serveis de qualitat i ho farem possible, apostem per la industria i el turisme sostenible i treballarem pel sector agrari, per la pesca, i per la ramaderia ja que tenim competències plenes i el Govern de Torra no ha fet res.  Volem unes Terres de l’Ebre on es pugui treballar i viure dignament”. Ha reblat Manel de la Vega