​Empresaris catalans, valencians i aragonesos reclamen a Benicarló infraestructures «estratègiques»

Foment del Treball, CEV i CEOCE Aragó demanen un inversió proporcional al pes dels tres territoris al conjunt de l'Estat

Trobada de les tres patronals
Trobada de les tres patronals | Foment de Treball
NacióDigital
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:11h
La patronal catalana Foment del Treball, la valenciana Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i l'aragonesa Confederació d'Empresaris d'Aragó (CEOE Aragó) han reclamat infraestructures "estratègiques" i comuns perquè els seus territoris continuen essent "competitius".

En un acte este dijous a Benicarló (el Baix Maestrat), els presidents de les tres patronals, Josep Sánchez Llibre, Salvador Navarro i Ricardo Mur respectivament, han demanat que el grau d'inversió en infraestructures "vaja en relació al pes que representen les tres comunitats" en l'àmbit estatal, segons han indicat en un comunicat. En este sentit han afirmat que el 2018 la inversió del govern espanyol als tres territoris va ser el 20,7% del total.

Les tres patronals han contraposat esta dada al fet que els 14 milions d'habitants que viuen als tres territoris representen el 30% de la població espanyola i el 30% també de la població activa de l'Estat. També indiquen que hi ha el 32% de totes les empreses i aporten el 31% del PIB global. A més, el 41% del total d'importacions i exportacions espanyoles tenen origen o destinació en estes tres comunitats.

Pel que fa a les infraestructures que consideren estratègiques, Sánchez Llibre, Navarro i Mur han enumerat el corredor mediterrani, el corredor cantàbric mediterrani (en concret amb la millora del tram Saragossa-Terol-Sagunt), els accessos als ports del Mediterrani, la conversió de la N-232 en autovia A-68, la prolongació de l'A-7/CV-10, les connexions internacionals a través dels Pirineus i el corredor Tarragona-Península a través de l'A-27.