Detectat un cas de coronavirus a Vila-real

Es tracta d'un home que havia acudit a l'hospital a Vila-real

El contagi arriba poques hores després del primer cas al Principat
El contagi arriba poques hores després del primer cas al Principat | Europa Press
Aguaita.cat
26 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:33h
El coronavirus continua estenent-se. Només hores després que es confirmés el primer cas d'infecció per coronavirus a Catalunya, s'ha confirmat el primer al País Valencià. 

Es tracta d'un home de 36 anys de Borriana que havia acudit a l'hospital La Plana, a Vila-real, amb símptomes compatibles amb la malaltia. Ara mateix el centre sanitari té l'home ingressat i aïllat però fora de perill. Les anàlisis han confirmat la presència del virus, segons ha informat la conselleria de Sanitat. La mostra ha estat enviada al Centre Nacional de Moicrobiologia per ser analitzada.

A la vegada, les anàlisis han donat negatiu en un altre cas sospitós a València, i es continua estudiant tres pacients a l'Hospital General d'Alacant.

Només unes hores abans s'ha confirmat la primera infecció al principat. Es tracta d'una dona italiana de 36 anys resident a Barcelona que entre els dies 20 i 22 de febrer va ser al nord d'Itàlia, a la zona de Bèrgam (Llombardia), una de les més afectades pel virus. Ella mateixa va acudir a l'Hospital Clínic de Barcelona, amb símptomes lleus, en les últimes hores. A partir d'aquí es van activar automàticament els protocols.

El cas de Barcelona està coordinat amb el Ministeri de Sanitat, seguint el protocol d'una segona prova analítica feta pel Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carlos III de Madrid. El Govern ha posat l'accent en què el sistema sanitari català "està preparat" per fer front al coronavirus aquesta tarda en una roda de premsa.