La Plataforma de la «carretera de la vergonya» denuncia un nou accident davant la «inacció» de les Administracions

Un cotxe va sortir de la via i va quedar bolcat este dilluns a la tarda

L'accident va tenir lloc este dilluns al voltant de les 18:00 hores
L'accident va tenir lloc este dilluns al voltant de les 18:00 hores | Cedida
25 de febrer del 2020
Actualitzat el 26 de febrer a les 9:00h
Un cotxe bolcat sobre un arrossar. És una imatge que es repeteix periòdicament i que posa de manifest la perillositat de la carretera que uneix la Ràpita amb el Poblenou del Delta i el Trabucador.

Ahir es va produir un altre d’estos accidents. Al voltant de les 18:00 hores un turisme va sortir de la via en un punt del trajecte que fa revolt i va quedar bolcat cap per a baix entre un desaigüe i un arrossar. Com a conseqüència de l’accident una persona en va resultar ferida.  
Segons denuncia la Plataforma #lacarreteradelavergonya ja fa més de dos mesos que esperen una reunió amb els tècnics municipals i en els tècnics de la Diputació de Tarragona, sol·licitada a l'Ajuntament d'Amposta, per començar a dibuixar les línies d’actuació per millorar la via. Però la reunió no s’ha convocat.

En un comunicat a les xarxes socials, adverteixen que “les obres de manteniment i la senyalització són urgents” i reclamen “transparència i participació en la redacció del projecte de reforma integral”, ja que “els usuaris de la via som qui la coneix millor i volem contribuir a millorar-la!”.

En declaracions a l’aguaita.cat, un dels portaveus de la plataforma, Joan Capilla, ha lamentat la inacció de les administracions competents. “Ens vam mobilitzar i vam sortir al carrer i la reacció de les Administracions va ser afirmar davant la premsa que la Diputació havia demanat la titularitat i hi hauria partida pressupostària per redactar el projecte. Això ho van dir al novembre i resulta que estem a febrer i no s’ha fet res”, ha manifestat. “Mentrestant”, afegeix, “els accidents no s’aturen i cada cop la carretera està pitjor per la deixadesa de tots estos anys”.

Capilla recorda que ens trobem a les portes de les vacances de Pasqua i que la carretera del Poble Nou tornarà a registrar fluxes de trànsit importants malgrat el lamentable estat de la via.