L'Associació de Veïns del Barracot guanya el primer premi del multitudinari Carnaval de Deltebre

Hi han participat més de 1.000 persones disfressades que ballaven al ritme de les més de 20 comparses

L'Associació de Veïns del Barracot, comparsa guanyadora
L'Associació de Veïns del Barracot, comparsa guanyadora | Cedida
Redacció
16 de febrer del 2020
Actualitzat a les 9:44h
El Carnaval de Deltebre es consolida com una cita anual de referència del territori. Una celebració on la llum i el color inunden el carrers del municipi i contagien la gresca entre petits i grans. Enguany la participació ha tornat a ser un èxit, amb més de 1.000 persones disfressades que ballaven al ritme de les més de 20 comparses que han competit pel primer premi.

A banda de participar, també surt al carrer en massa per veure les disfresses i carrosses que han preparat les diferents colles i entitats. Es calcula que hi hagut més de 900 espectadors a les grades habilitades o als propis carrers. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha remarcat que “el Carnaval és una celebració que projecta l’orgull de poble i que ens ajuda exportar una marca, la del nostre municipi, que any rere any creix en activitat, en equipaments, i en essència Delta de l’Ebre”.

Soler ha tornat a remarcar el canvi que ha realitzat el municipi durant estos darrers quatre anys, i ha subratllat que “els veïns i veïnes de Deltebre, quan ens ho proposem, som invencibles i podem fer front a totes les adversitats”. Fent referència, en este últim punt, als efectes perjudicials que el temporal Glòria ha causat al municipi. De fet, esta edició del Carnaval ha servit també per arraconar durant uns moments les conseqüències de la violent tempesta que va commocionar el municipi el passat mes de gener.

Com és habitual, els premis han estat força renyits atenent a la qualitat de les disfresses i de les comparses. Finalment el jurat s’ha decantat per donar el primer premi a l’associació de Veïns del Barracot, que ha aconseguit el seu tercer guardó.

El premi a la millor carrossa 2020 ha estat per a la Colla d’Amics de Salvador, que han escenificat la pel·lícula animada Coco, inspirada en la festivitat mexicana del Dia dels Morts.

El premi a la comparsa més original ha estat per a Temps de Lleure, que ha recreat el clima màgic del circ.

El premi a la comparsa més xaladora ha estat enguany per a l’Associació de Veïns de Jesús i Maria amb la temàtica “Cubanos Sabrosón”, que ha delectat al jurat amb els seus balls caribenys i exòtics al ritme de la música més estiuenca.

El premi a la millor coreografia ha estat per a l’entitat Deltebre Aprèn a Ballar, que ha portat el ritme de Bollywood als carrers del municipi i a l’escenari principal de la Plaça Vint de Maig amb una sincronització perfecta.

Finalment, el premi a la comparsa amb millor disfressa ha estat per a l’Associació de Dones de Deltebre que ha elaborat el seu vestit de Carnaval amb paper de diari. Les dones han atorgaran el premi a la fundació ETMA, la qual defensa els drets de les dones.