Paüls comença els tràmits per fer realitat la depuradora municipal

Pel que fa als dos projectes de construcció de depuradora que hi ha redactats però que mai s’han executat (del 2003 i el 2009), no es podran actualitzar

Reunió de treball per tal d'elaborar el projecte de la depuradora municipal de Paüls
Reunió de treball per tal d'elaborar el projecte de la depuradora municipal de Paüls | Cedida
Aguaita.cat
10 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:01h
L’Ajuntament de Paüls, els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) i l’enginyeria AUDINGINTRAESA SA, adjudicatària del contracte, han començat les reunions de treball per tal d’elaborar el projecte de la depuradora municipal.

La construcció d’esta depuradora és una de les prioritats del govern local. “Ambientalment és molt necessària, però també ho és per tema d’aprofitaments d’aigua; farem tot el possible perquè l’aigua es puga utilitzar per a reg a l’horta, amb el canvi climàtic cada cop n’hi ha menys”, ha explicat l’alcalde de Paüls, Enric Adell.
 
Pel que fa als dos projectes de construcció de depuradora que hi ha redactats però que mai s’han executat (del 2003 i el 2009), no es podran actualitzar. “Crec que no podrem aprofitar ni el lloc on s’havia previst la construcció de la depuradora. Ara bé, sí que ens ha de servir esta experiència per no cometre els mateixos errors i que el projecte es quede al calaix”, ha manifestat Adell.

Precisament, el temporal del passat octubre al Camp de Tarragona i la borrasca Glòria a les Terres de l’Ebre  han comportat danys a les canonades que travessaven barrancs i rius, per la qual cosa els tècnics plantegen una altra ubicació per l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR). També caldrà revisar la tecnologia que es preveia fer servir en la depuradora.
 
“És una obra molt important pel poble, que ja portàvem com a prioritària al nostre programa electoral, i que esperem que este mandat puga ser una realitat. És un projecte de futur, en temes mediambientals hem de treballar i dedicar-hi molts esforços”, ha conclòs l’alcalde de Paüls.