​Actes solidaris a la Ràpita per recaptar fons a favor de Batuxaik i Diabmonis

Uns lladres es van emportar instruments musicals i altres objectes que guardaven al seu local d’assaig

Membres de batuxaik
Membres de batuxaik | Cedida
S. C.
05 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:32h
La plaça 1 d'octubre de la Ràpita acollirà el proper dissabte 8 de febrer un vermut solidari per recaptar fons a favor de Batuxaik i Diabmonis, després que uns lladres entressen al seu local d’assaig i s’emportessen alguns dels instruments més valuosos de Batuxaik, valorats aproximadament en 3.500 euros, entre els quals es troben també alguns objectes de Diabmonis.

El vermut se celebrarà a la plaça 1 d’octubre de la Ràpita, davant del pavelló firal, a partir de les 10 del matí. Tothom qui ho desitge podrà degustar fideuada (a 2,5 euros la ració) i mini hamburgueses(2 euros la unitat). També hi haurà música a càrrec Dj Cel i Dj sever_led. En el mateix acte es podrà adquirir també merchandising per col·laborar en la recaptació.

D’altra banda, per la tarda, la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca oferirà un concert de ballables a la plaça del Cóc. A partir de les 16 hores es farà un assaig públic i a les 17 hores el concert. El públic assistent podrà fer les seues donacions durant l'acte.

A banda d’estos esdeveniments, Batuxaik també ha obert un compte solidari a través de facebook. Gràcies a les aportacions de la gent, este dimecres ja s’havien superat els 600 euros. 

Divendres passat Batuxaik, entitat dedicada a amenitzar festes i cercaviles amb els ritmes de la batucada, feia un crit d’alerta a les xarxes socials. Uns lladres havien entrat al seu local d’assaig, situat en un dels espais de l’antic Garbeach, i els havien robat material valorat en 3.500 euros.

El robatori, que es troba en fase d'investigació policial, s'hauria produït entre el divendres 24 de gener i dijous 31 de gener, però la nit 30 al 31 de gener es va produir un altre intent de robatori. Batuxaik compateix local amb una altra entitat del poble, els Diabmonis i, a més, alguns dels seus membres són socis de les dues entitats. En el robatori, els lladres també es van emportar algun instrument d'esta entitat, tot i que Diabmonis ha quedat afectada en menor mesura.
 
El material sostret és el següent:
▪️2 Timbes Timbra negres 14x90
▪️1 Timba Contemporanea 14x70
▪️1 surdo 22" timbra
▪️Caixa artesanal feta a mà de fusta.
▪️Caixa de redoble (típica de la tamborrada de Calanda)
▪️Timbal valencià de fusta i corda (Diabmonis)
▪️ 3 plats de bateria Zildjan Avedis 17", 16" , i 20"
▪️1 plat china de bateria zildjan Avedis 22"
▪️1 plat splash sabian de 12" ▪️1 set en charles de bateria zildjan Avedis de 14"
▪️3 fundes de timba.
▪️3 corretjes de timba.
▪️ dos corretjes de tambor (Diabmonis)

 

Cartell del vermut de dissabte Foto: Cedida