Balfegó ofereix contenidors als pescadors per dipositar les tonyines mortes

L'empresa està recollint exemplars del litoral ebrenc i estudia com retirar les tonyines aparegudes a la punta de la Banya

Tonyina morta a la platja del Trabucador dies després del temporal
Tonyina morta a la platja del Trabucador dies després del temporal | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
04 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:11h
El grup tonyinaire Balfegó, de l’Ametlla de Mar, ha oferit contenidors a les confraries de pescadors per tal de dipositar els centenars de tonyines mortes que han aparegut al litoral de les Terres de l’Ebre.
 
Segons assegura en una nota de premsa, l’empresa va començar la recollida d’exemplars morts “poques hores després del final del temporal Gloria” i ara es troben “en l’últim tram de l’operació”.  Asseguren que el més complex és el tram de la Punta de la Banya (Sant Carles de la Ràpita), zona d’accés complicat i on s’hi van trobar unes 200 tonyines mortes. L’empresa està definint la millor forma d’arribar-hi, expressen en la nota.
 
Balfegó també exposa que s’ha posat a disposició dels ajuntaments i les confraries de pescadors de la zona, amb qui ha mantingut reunions, per a oferir la seua col·laboració en les feines de recuperació dels exemplars. A més, a ofert contenidors als pescadors per tal que puguen dipositar-hi les tonyines mortes que troben.
 

Una tonyina roja morta vora l'aigua a la platja del Trabucador, mentre la gent passeja Foto: Sofia Cabanes


 
Després del pas del temporal Glòria, l’empresa tonyinaire Balfegó va informar en un primer moment que no hi havia hagut desperfectes importants en les seues instal·lacions, però posteriorment va   reconèixer que les tonyines aparegudes mortes al mar i a la costa haurien escapat vives de les seues gàbies pel fort onatge. Els responsables de l’empresa van assegurar aleshores que la fuga d’exemplars havia estat “massiva” i que haurien pogut perdre bona part de les 11.000 tonyines que tenien a les gàbies