La llevantada inunda la Foia, malmet camins i omple el pantà d'Ulldecona

Recull d'imatges del pas de la borrasca Glòria

Aguaita.cat
27 de gener del 2020
Actualitzat a les 10:18h
La Foia d'Ulldecona en una imatge del 25 de gener de 2020
La Foia d'Ulldecona en una imatge del 25 de gener de 2020 | Pepo Morillo
Les imatges de la neu a la Terra Alta, en un primer moment, i del ferotge temporal de mar, després, han centrat el focus mediàtic en els darrers dies. Però el pas de la borrasca Glòria s'ha fet sentir amb força en tots els punts de les Terres de l'Ebre. També a Ulldecona, on la llevantada ha tornat a malmetre de forma greu la seua xarxa de camins rurals. De moment s'han inventariat danys d'importància en quasi 40 camins de titularitat municipal. Alguns literalment han desaparegut i altres són intransitables, segons informa l'Ajuntament. Això, sense comptar tots els desperfectes al nucli urbà, com la caiguda d'arbres.
 

Un dels camins rurals destrossats pel pas de la llevantada a Ulldecona Foto: Ajuntament d'Ulldecona



Durant els dies de temporal van arribar a caure més de 300 litres a Ulldecona. Una mostra d'això són les imatges preses per Pepo Morillo el dissabte 25, on es pot observar, des de l'aire, la Foia d'Ulldecona amb punts completament inundats:



Però no tot són males notícies, i és que l'embassament d'Ulldecona (ubicat al terme de la Pobla de Benifassà) s'ha tornat a omplir en un temps rècord gràcies al pas de la borrasca. Les intenses pluges han situat el pantà al 74,5% de la seua capacitat, segons les dades de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. 
 

L'embassament d'Ulldecona es troba gairebé al 75% de la seua capacitat després del pas de la borrasca Foto: Manolita Sánchez