Poliamor, l'estrena del nou videoclip de Pepet i Marieta

Els Pepet i Marieta presenten el seu nou videoclip sota l'influència de la nova moda Reggaeton

Estrena de Poliamor, el nou vídeo de Pepet i Marieta
Estrena de Poliamor, el nou vídeo de Pepet i Marieta | Cedida
Aguaita.cat
17 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:56h
Divendres d'estrena per als Pepet i Marieta. El popular grup d'Ulldecona estrenen "Poliamor", tota una declaració de principis en els temps que corren. Una al·legoria a les diferents i variades formes d'estimar-se amb un o més assistents a la cita.
En este cas, els protagonistes són una comunitat de veïns poc o molt entremaliada on qui més qui menys estima als de la porta del costat.
També presenten a Maria Cruz, la nova co-vocalista del grup que en el vídeo-clip interpreta a una policia a la que li demanen que llence les porres i repartisca amor als ciutadans.
Pepet i Marieta sempre a l'avantguarda s'atreveixen amb el poliamor a ritme reggaeton en esta nova i divertida entrega d'un dels seus videoclips.

"Si la policia ha de vetllar pel ciutadà, que llenci la porra i reparteixi amor". Aquest és el missatge amb el qual Pepet i Marieta llancen aquest divendres el seu nou single i videoclip.Partint d'una cançó de reggae pop "amb aires de reggaeton" que narra una "orgia veïnal" i es presenta com una "oda a les noves maneres d'estimar-se", el grup no estalvia fortes dosis de crítica social i política al vídeo en una espècie de doble pla discursiu que es complementa.

Així, des del "bonrotllisme" marca de la casa, Bordes enfila la crítica cap a unes càrregues i actuacions policials "que ens semblen del tot desproporcionades". "Actuen, precisament, amb allò que critiquen ells: si fomentes la violència en rebràs una mica. És evident que s'ha fomentat la violència des dels cossos policials perquè convenia: hi ha gent a qui li convé aquestes imatges de violència, contenidors cremats i la provoquen", subratlla.

El concepte del vídeo, realitzat per Arnau Berbel i en el qual el mateix cantant i la nova vocalista apareixen caracteritzats com uns peculiars agents de l'ordre, es complementa amb el missatge de la cançó. "La sortida a tot plegat és donar amor i diàleg, que és el que ara és vol dur a terme. Però, fins ara, no s'havia donat", reflexiona el cantant i músic faldut.

"El vídeoclip ve a dir el que sembla que està a punt de passar: que, finalment, baixem els fums, ens relaxem una miqueta i que tots ens donem amor i buscar aquest diàleg, aquesta comunicació necessària. Amb la repressió i la violència no podem arribar enlloc amb un conflicte territorial com el que hi ha", insisteix. "La revolució dels somriures és possible", sentencia, fent una aposta explícita per la no violència tot i admetre que "el camí pot ser llarg".

Des del punt de vista musical, 'Poliamor' és el primer tema que Pepet i Marieta presenta amb Maria Cruz com a co-vocalista del grup, juntament amb el mateix Bordes. "Renovar-se o morir. Pepet i Marieta és un projecte que té quinze anys, fa molt temps que li donem canya. I enguany hem patit una transformació molt important i de la banda original només he queda jo", relata. Bordes, anteriorment establert a Barcelona, s'ha mudat a Mallorca i ha reconstruït el grup amb "saba nova". Cruz va entrar com a saxofonista. "Un dia es va posar a cantar i vam veure que canta molt bé. Anem a donar-li veu", indica. Fins al punt que ja treballen en un pròxim tema on ella serà l'única veu principal.

"Si no et reinventes, la gent es cansa", reitera el músic i cantant faldut, que en aquests moments treballa també en dos nous projectes. D'una banda, implicar-se en campanyes, "causes solidàries", creant una cançó per ajudar col·lectius en risc d'exclusió o situació desfavorable, concretament amb entitats que treballen per la inclusió d'immigrants i refugiats. "M'agradaria aportar alguna cosa. Tenir aquesta comunicació amb el públic tant directa fa possible crear una campanya solidària i que l'art vagi lligat també amb la pretensió d'ajudar", argumenta. En paral·lel, treballa també en un "projecte simfònic" amb bandes de música de les Terres de l'Ebre i el País Valencià.