Nil Gendre, el primer nadó ebrenc de 2020 nascut a Tortosa

Els pares dels nadons nascuts a partir de 2020 tindran 12 setmanes de permís

Redacció
02 de gener del 2020
Actualitzat a les 20:07h
La normativa és en vigor des d'aquest 1 de gener.
La normativa és en vigor des d'aquest 1 de gener. |
Quan passaven 43 minuts de la mitjanit del dia 31 de Desembre, va néixer el primer tortosí i ebrenc de l’any, Nil Gendre Bosch a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.
El nounat va pesar 3.620 grams.Per als seus pares Sandra i el David, és el tercer fill ja que, en el primer part, la Sandra va ser mare de bessons.Els progenitors són de Tortosa, així que Nil serà el primer tortosí de l'any i alhora el primer ebrenc.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, Mar Lleixà directora dels serveis Territorials de Salut i el personal d'infermeria de l'Hospital Verge de la Cinta van assistir a la primera visita institucional del petit Nil.

A la demarcació de Tarragona, el primer nadó va néixer a l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla a les 0.12 de la matinada.

Des de l'1 de gener, entra en vigor una de les mesures aprovades pel govern de Pedro Sánchez pel que fa als permisos i baixes de paternitat. Fins ara, la dona gaudia de 16 setmanes sense treballar després del part i l'home només en tenia vuit. Ara, i amb l'objectiu d'avançar en igualtat laboral, la bretxa entre aquests permisos es farà més estreta, i els pares gaudiran de 12 setmanes de permís. La idea de l'executiu espanyol és que els permisos d'homes i dones s'igualin de cara al 2021.

La paternitat serà retribuïda al 100% i no es podrà transferir ni cedir a la mare. L'objectiu d'aquesta restricció és igualar més les condicions laborals d'homes i dones. A més, les quatre primeres setmanes de permís després del naixement el pare les haurà de fer de forma ininterrompuda, mentre que després ja les podrà anar combinant i agafant amb més flexibilitat. 

El pla té un pressupost de 336 milions d'euros. Segons el govern espanyol, l'objectiu d'aquesta mesura és la garantia del tracte i oportunitats entre homes i dones en l'ocupació, ja que actualment hi ha més homes cobrant el permís de paternitat que dones, ja que ells tenen majors taxes d'ocupació i poden complir els requisits amb més facilitat. En concret, en el darrer any, van agafar la baixa 120.973 dones i 150.750 homes a Espanya, segons les dades del Ministeri.