1 de 10

Nou entitats animalistes impulsen la plataforma «Prou Correbous» per acabar amb els actes taurins a Catalunya

El proper dia 15 presentaran un estudi sobre l'opinió de la societat catalana envers estos actes

Representants de la nova plataforma 'Prou Correbous' a les escales del Parlament de Catalunya | Cedida
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 2 de gener de 2020 a les 12:04 |
El proper 15 de gener es presentarà a Barcelona la nova plataforma Prou Correbous que naix de la unió de 9 entitats de protecció dels animals amb l'objectiu de fer un front comú per lluitar per la fi dels actes taurins a Catalunya.

Segons exposen en una nota de premsa, la iniciativa ha vingut motivada després que un bou saltés la barrera durant els correbous de Vidreres el passat 1 de setembre de 2019, i causés 19 ferits abans de ser abatut a trets per la policia. 


La plataforma Prou Correbous ha activat avui la web www.ProuCorrebous.cat, així com un canal de Telegram i pàgines de Facebook, Instagram i Twitter, per a informar de pròximes convocatòries, notícies i fer seguiment de la campanya.  

A més de la presentació de la plataforma, s'explicaran els resultats d'una enquesta encarregada a Institut Opinòmetre, realitzada entre l' 11 i el 20 de novembre de 2019, a 600 persones majors de 18 anys representatives de la població resident a Catalunya. Els resultats han sigut qualificats per Prou Correbous com a "extraordinaris" i "decisius" per abordar la fi d'estos actes taurins que provoquen el rebuig d'una "amplíssima majoría de la societat catalana". Des de Prou Correbous asseguren que el rebuig als correbous i l'opinió favorable a prohibir-los ha augmentat, després de comprovar els resultats amb una enquesta similar que es va fer el 2012.  


Les entitats que formen el grup coordinador de la plataforma son ADDA, una de les entitats de protecció animal més antigues de Catalunya, fundada al 1976; FAADA i Libera!, entitats que van liderar la plataforma Prou, que al 2010 va aconseguir acabar amb les curses de braus a Catalunya; AnimaNaturalis, entitat que durant els últims anys ha centrat una bona part dels seus esforços a documentar i denunciar els correbous de Terres de l'Ebre; Fundació Fauna, entitat gironina que va liderar la fi de les curses de braus i dels correbous a Olot; Fundación Franz Weber, amb representació internacional i presència a Catalunya amb diferents projectes de protecció animal i ambiental; Lex Ànima, entitat gironina que lluita legalment contra el maltractament animal i que també va interposar denúncia contra els correbous de Vidreres; AVDA, agrupació de Vidreres per la defensa animal i ambiental, constituida al setembre com a reacció als incidents als correbous del municipi; i Tots Som Poble, associació de veïns i veïnes d'Amposta que es va constituir el passat estiu per a visibilitzar un sector de la societat que rebutja el maltractament animal ' el "segrest de les festes" per part de les penyes taurines. 

A la presentació es comptarà, a més, amb la presència de representants d'entitats europees que estan donant suport a la plataforma, com PETA, CAS INTERNATIONAL o la Human Society International.

 

Participació