La prestigiosa guia «Flos Olei» inclou tres olis ebrencs entre els millors del món

La selecció la fa un panell de tast d’experts coordinats per Marco Oreggia, després d’analitzar més de 1.500 mostres d’oli.

1200_1576510374PSX_20191216_154137
1200_1576510374PSX_20191216_154137 | Cedida
Redacció
16 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:02h
Dos varietats d'olis de la comarca del Baix Ebre, Oli Coll de l’Alba, del Perelló i el Aureum Sevillenc de la Cooperativa Soldebre, i un de la Ribera d’Ebre, Oleum Naturale, han estat seleccionats entre les 500 millors produccions d’olis d’oliva extra verges del món per la Guia Flos Olei .

La Cooperativa Soldebre inclou per segon any consecutiu un dels seus olis extraverge a la guia dels millors olis del món.
A la guia Flos Olei 2020 a més de l’oli sevillenc de la Cooperativa Soldebre SCCL, s’han inclòs dos olis monovarietals més de les Terres de l’Ebre, el Coll de l’Alba del Perelló i un Oleum Naturale de Rasquera.

La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen Protegida Baix Ebre i Montsià produït per la Cooperativa Soldebre SCCL. Si l’any passat li va tocar el torn al monovarietal Aureum Morrut, enguany s’ha incorporat l’oli d’oliva verge
extra Aureum Sevillenc. El gerent de la cooperativa, Pere Albacar, ha remarcat que “estem molt satisfets que per segon any un dels nostres olis haja aconseguit fer-se un lloc en aquesta guia, considerada la més important del nostre sector. Rebre un altre cop aquest reconeixement internacional vol dir que anem pel bon camí amb els nostres productes i de retruc i com ja vaig avançar amb el Morrut, aconseguim posar en el mapa dels olis internacionals els de les Terres de l’Ebre, la qual cosa pot ser una espenta en el comerç exterior». 

Flos Olei és la primera i la més important guia internacional dedicada a les empreses que produeixen oli d’oliva extraverge de gamma alta i hi apareixen un total de 500 empreses de 53 països i dels cinc continents.

També s’hi inclou una cartografia del sector de l’olivera a escala regional acompanyada d’informació històrica i cultural. La selecció la fa un panell de tast d’experts coordinats per Marco Oreggia, després d’analitzar més de 1.500 mostres d’oli. La puntuació rebuda per l’oli sevillenc ha estat de 82 punts, d’un total de 100.

Soldebre és el segon any que es presenta en aquest concurs, l’any passat ho va fer amb l’oli AUREUM Morrut, una varietat minoritària molt arrelada a les Terres de l’Ebre, i enguany ho ha fet amb l’oli AUREUM Sevillenc.
 

L’extraverge sevillenc de Soldebre és un oli molt peculiar i característic, i podem dir que el més diferent a la gran majoria d’olis d’oliva; ja que presenta un nivell de fruitat molt suau, amb connotacions verd madures. En boca és clarament dolç i els nivells de picant i amarg són molt lleugers. En resum, podríem dir, que aquest oli en boca presenta una gran sensació de
suavitat.