Més Deltebre demana homenatjar les persones que van fer possible la segregació del municipi

La moció demana instal·lar un monòlit en homenatge a la Junta de Segregació

Roda de premsa del grup municipal de Més Deltebre
Roda de premsa del grup municipal de Més Deltebre | Cedida
Aguaita.cat
10 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:07h
El grup municipal d'ERC-Més Deltebre presentarà al ple d'este dimecres cinc mocions sobre diverses qüestions d'àmbit municipal i nacional. Els republicans presentaran una moció per tal de dignificar els homes i dones que van fer possible la segregració del municipi de Deltebre. La moció demana que un futur emplaçament estratègic pel municipi de Deltebre, com podria ser la Plaça 20 de Maig s'instal·le un monòlit en homenatge a la Junta de Segregació amb una placa amb els seus respectius noms.

A més, demanen batejar la rotonda existent a l'Avinguda Robert Graupera i carrer 1 d'Octubre com a "Rotonda Junta de Segregació de Deltebre" ja que a escassos metres va instal·lar-se el primer ajuntament del municipi. Els republicans demanen també instal·lar de nou  els retrats dels alcaldes i alcaldessa de Deltebre al saló de plens, tal com estava abans de la remodelació de l'espai i que "el govern d'Enlairem Deltebre no ha tornat a posar", lamenten. Pel portaveu del grup Joan Alginet, esta moció "és d'estricta justícia, som l'únic poble del Delta que no ha homenatjat com toca la Junta de Segregació que va fer possible la nostra independència de Tortosa. Hem de deixar espais i elements simbòlics de record que reconeguen la petjada històrica de totes les persones que ho van fer possible".
 
Els republicans presentaran també una moció per tal d'instar a l'equip de govern d'Enlairem Deltebre a fer la cessió de l'actual carrer 1 d'Octubre (Carrer Girona) a la Generalitat de Catalunya i així, d'esta manera, es puga arranjar la zona de voreres ja que suposen un risc pels vianants. La regidora Laura Fabra va explicar que gràcies a la iniciativa dels republicans es va descobrir que "cap govern municipal havia iniciat els tràmits per cedir-la al Departament de Territori i Sostenibilitat malgrat haver-se aprovat en ple municipal des del 7 de novembre de 2008". Per la regidora republicana "les voreres representen un risc pels vianants i és urgent un arranjament".

Les altres tres mocions que passaran pel ple municipal fan referència a la instal·lació d'energies renovables i d'eficiència energètica els edificis municipals, una sobre la taxa rosa i una per donar suport al model d'immersió lingüística de Catalunya.