​La llevantada marxa amb registres superiors als 100 litres en alguns punts del Montsià

Entre les incidències més destacades, un tall de llum que afecta més de 400 abonats a l'Aldea i Camarles

Acumulació de precipitació durant la llevantada,
Acumulació de precipitació durant la llevantada, | Meteocat
Aguaita.cat
05 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:04h
Després de 24 hores de ruixats continuats, vent sostingut i temporal de mar, la llevantada comença a donar pas a l’estabilitat. Este matí de dijous el cel s’ha despertat encara ennuvolat, però els ruixats s’han anat dispersant, el vent anirà perdent intensitat i, pel que fa a la mar, el temporal encara perdurarà unes hores.
 
Les acumulacions més importants al territori s’han donat a Alcanar ( amb 120.6mm) i la Ràpita- estació dels Alfacs- (amb 106mm).
 
Entre les incidències més destacades del temporal, hi ha el tall de subministrament elèctric que este matí afectava a 435 abonats de l’Aldea i Camarles.
 
 L’episodi de llevantada ha anat acompanyada d’una important nevada en poblacions del nord de Castelló, a tocar a de les Terres de l’Ebre.
 
Divendres es mantindran els núvols fins al migdia a partir d’aleshores aniran minvant. Predomini del sol dissabte i diumenge, amb pujada de les temperatures.  
 
Durant l’episodi de llevantada Bombers de la Generalitat, han fet un centenar de sortides arreu de Catalunya. La majoria han estat per acumulacions d'aigua i inundacions de baixos, però també ha calgut retirar branques i objectes caiguts a causa del vent.
 
Pel que fa a l'onatge, s'han registrat onades màximes de 6 metres davant del port de Barcelona, mentre que a la boia situada mar endins davant del Cap de Begur, s'ha registrat una onada màxima de 9 metres. Demà es mantindrà el mar de fons.

En relació a l'episodi de ventades, s'han registrat valors al litoral central i al prelitoral de Tarragona de 90 quilòmetres per hora, mentre que a l'àrea metropolitana de Barcelona han predominat els valors de 50 a 60. A la resta, no hi ha hagut valors gaire destacats, alguns de 70 quilòmetres per hora.