La CUP lamenta que el vot de Junts per Tortosa evita el canvi de nom de la plaça d'Espanya

El ple municipal de Tortosa va aprovar que la plaça d’Espanya no canviarà el nom com havia proposat la CUP Tortosa en una moció pel de plaça de l’Ajuntament

Xavier Rodríguez portaveu del grup municipal CUP Tortosa
Xavier Rodríguez portaveu del grup municipal CUP Tortosa | Arxiu
Redacció
03 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:30h
El ple municipal de Tortosa va aprovar que la plaça d’Espanya no canviarà el nom com havia proposat la CUP Tortosa en una moció pel de plaça de l’Ajuntament. Amb els vots contraris de Junts per Tortosa, el PSC i Ciutadans la moció presentada al ple per la CUP no va poder ser aprovada.

La CUP ja va mostrar el seu malestar ahir amb els partits que en la seua opinió sostenen la repressió i pepetren l'Status Quo del que anomenen el règim del 78.

A favor de canviar el nom van votar els grups Movem, ERC i la CUP. Xavier Faura (ERC) es va mostrar favorable de treure el nom a la Plaça Espanya i també denúncia altres nomenclatures de carrers tortosins que el seu grup municipal canviaria com ara la plaça Alfons XII.
La CUP considera que mantenir avui en dia aquest nom i no adequar-lo al funcional de Plaça de l'Ajuntament és una falta de respecte a totes aquelles persones que estan patint la repressió ferotge de l’Estat espanyol i lamenten que un partit autoproclamat independentista es decante a favor de mantenir el nom de Plaça d'Espanya.