Un centenar de vehicles col·lapsen la carretera del Poble Nou per reclamar millores

La Plataforma Carretera de la Vergonya anuncia més mobilitzacions

Una llarga fila de cotxes, tractors i motocicletes va paralitzar la carretera del Poble Nou este diumenge
Una llarga fila de cotxes, tractors i motocicletes va paralitzar la carretera del Poble Nou este diumenge | Maria José Piorno Hernández
Aguaita.cat
25 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:30h
Tractors, furgonetes, turismes i motocicletes van desafiar la ventada d’este diumenge per col·lapsar la carretera que discorre entre la Ràpita, el Poble Nou del Delta i el Trabucador, batejada com a “carretera de la vergonya”.

Es tracta de la primera acció convocada per la Plataforma Carretera de la Vergonya, que reivindica solucions al deficient estat i la inseguretat que genera esta via d’accés al Delta de l’Ebre.

L’acció d’este diumenge va consistir en una marxa lenta que va sortir des de l’aparcament de Fortea, a la Ràpita, i que va arribar fins al Trabucador. Tot i que les condicions climatològiques van impedir que s’hi sumés més gent, els organitzadors qualifiquen la convocatòria “d’èxit” i anuncien que realitzaran més accions fins que arriben les solucions.

“Esta acció d’avui marcarà un abans i un després. Demanem a les administracions que ens puguem reunir i treballar per posar solucions. Ja està bé d’anar-se passant la pilota entre administracions. La carretera és insegura. Portem ja 30 anys de paciència, ara toca treballar”, manifestava un dels portaveus de la plataforma, Joan Capilla.

La Plataforma espera poder-se reunir en les properes setmanes amb la Diputació de Tarragona i també amb el Departament de Territori i Sostenibilitat. Sobre el paper, la carretera forma part del nou Pla Zona de la Diputació pel període entre 2019 i 2035 que ha d'aprovar el Departament del Territori. Això ha de permetre l'ens provincial assumir definitivament la titularitat i iniciar les actuacions demandades pels veïns i usuaris.

El diputat provincial i alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, va avançar la setmana passada que està prevista una partida de 100.000 euros als pressupostos de 2020 per redactar el projecte per millorar esta via. Els consistoris ampostí i rapitenc han encarregat una memòria tècnica a Carreteres de la Generalitat i a la Diputació per fer-ne les millores oportunes.