La Fundació Formació i Treball recull en 6 mesos 101.264 quilos de roba a les Terres de l'Ebre

Ara comença la temporada del canvi d'armari i s'activen les campanyes solidàries de recollida de roba

Recollida de roba de la Fundació Formació i Treball
Recollida de roba de la Fundació Formació i Treball
Redacció
14 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:52h
La Fundació Formació i Treball ha recollit en els darrers 6 mesos a les Terres de l’Ebre 101.264 quilos de tèxtil donats durant el primer semestre de 2019 als 76 contenidors instal·lats a les comarques de Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

La mitjana ha estat de 222 quilos de roba recollida per mes i contenidor. Respecte als usos i destinacions, un 63% es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; un 33% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 4% per a cogeneració elèctrica i calorífica.
El darrer semestre ha suposat un rècord en la recollida de roba a Catalunya per la Fundació Formació i Treball. La planta de reciclatge tèxtil de la fundació ubicada a Sant Esteve Sesrovires ha rebut més de 6.500.000 quilos de roba durant el primer semestre de 2019, mentre que el primer semestre de 2018 el volum va ser 4.000.000 quilos. Estes dades suposen un increment del 63% en relació a l’any passat i un màxim històric en la recuperació de roba usada per part de Formació i Treball.

Amb el canvi de temps comença una de les temporades altes en quan a la recollida de roba, és el moment del “canvi d’armari” que cada any es viu tant a la primavera com ara a la tardor. Per este motiu, la fundació advoca per treballar en la conscienciació del reciclatge de roba.
Els usos actuals que es donen als productes tèxtils ha creat una indústria que produeix i destrueix a un ritme vertiginós i que afecta molt negativament el medi ambient. És el que es denomina com a fast fashion. De mitjana només ens posem una peça de roba entre 7 i 10 vegades abans d’oblidar-la al fons del nostre armari. El temps d’ús que li donem a cada peça de roba s’ha reduït un 36% en els darrers 15 anys i alhora en aquest període la producció mundial del tèxtil s’ha duplicat. Són dades del Banc Mundial, recollides a l’informe “A new textiles economy: redesigning fashion’s future” de la Fundació Ellen MacArthur i Circular Fibres Initiative.