Movem Tortosa reclama conservar la nau dels antics magatzems de mercaderies de l’estació de tren

Movem Tortosa presentarà al·legacions al projecte que afecta l’edifici i una moció al ple

per Redacció , Tortosa, 4 de novembre de 2019 a les 17:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els regidors del grup municipal de Movem Tortosa, Jaume Bel i Francesc Vallespí han
fet este dilluns una roda de premsa per mostrar el rebuig de Movem a la destrucció

d’un dels últims vestigis de l’activitat vinculada al transport ferroviari de mercaderies a Tortosa. El grup ha mostrat la seua oposició, explica, després de conèixer a través d’un anunci publicat en un mitjà de comunicació local que la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Tortosa havia aprovat el projecte bàsic d’enderroc d’una nau de l’antiga estació de mercaderies, al carrer Ronda Docks. L’enderroc afecta l’últim dels edificis que queden de tots els que van construir-se al costat de l’estació de ferrocarril de Tortosa per acollir i prestar servei al trànsit de mercaderies. 

Segons Movem Tortosa, el projecte d’enderroc "demostra la poca sensibilitat del govern municipal amb el patrimoni industrial de la ciutat quan en molts altres indrets ha crescut l’interès i la sensibilitat per la conservació d’este tipus d’elements". 


Presentació d’al·legacions i una moció al ple

Movem Tortosa ha anunciat que presentarà, en primer lloc, al·legacions al projecte que afecta l’edifici dels antics magatzems de l’estació de tren. I, en segon lloc, també es presentarà una moció al ple de l’Ajuntament. L’objectiu és frenar la materialització de l’enderroc i obtenir suports per obrir un debat a nivell de ciutat per consensuar una proposta d’ús que permeti donar a aquest edifici un ús social i/o cultural. El regidor Jaume Bel, arquitecte de professió, ha defensat que l’edifici pot oferir moltes possibilitats. «Degudament rehabilitat i amb el consens de tots, a l’edifici se li pot donar un ús de caràcter social, cultural o lúdic», ha explicat.

En la moció que es presentarà al ple també es demanarà que es negocie la conservació de dos elements més que recorden el trànsit de mercaderies que va haver a l’estació. Es tracta d’una antiga grua que hi ha al final del moll on hi ha l’edifici que es vol enderrocar, i una aiguada que va servir per abastir les calderes de les antigues locomotores de vapor. "L’aiguada i la grua són dos elements singulars que, degudament restaurats, es poden afegir juntament amb el magatzem a la ruta del patrimoni industrial de la ciutat que Tortosa Turisme promociona en la seua pàgina web", afirma Movem. 

 

Participació