Bosch: “Fa temps que van decidir que als catalans ni aigua i ho pensen complir”

El diputat també republicà Lluís Salvadó afegix que «el govern del PP, amb aquest atac al riu i al Delta ens ha donat un argument més per treballar per assolir la nostra independència»

Redacció
01 de març del 2014
El portaveu d’ERC-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha declarat, respecte a l’aprovació ahir del pla de conca de l’Ebre, que al Govern espanyol “creuen que el riu és seu i que el poden repartir amb criteris de cacic, com fan amb tot. Quan arriba el riu a Catalunya el PP ja ha escurat els recursos que hi baixen, com fan amb tot. Fa temps que van decidir que als catalans ni aigua i avui han demostrat que ho pensen complir al peu de la lletra”, exposa un comunicat d’ERC .

Bosch ha explicat que “el Pla hidrològic de conca és un bon exemple de com el govern espanyol és capaç de demostrar com es pot fer alguna cosa tard i malament. Porten un retard de més de tres anys en acabar-lo i la Unió Europea està pendent de sancionar-los per aquest fet, i ara, a més a més, no han tingut en compte les al•legacions del Govern català ni els estudis científics aportats; per al Govern espanyol només han prevalgut els arguments polítics, i per això han fet un repartiment de l’aigua riu amunt amb criteris polítics, i no científic”.

D’altra banda el diputat ebrenc al Parlament de Catalunya, Lluís Salvadó , ha afirmat que “no permetrem que s’aplique un Pla Hidrològic que condemna a la mort el tram final del riu Ebre i el Delta”. Salvadó ha recordat que “el govern del PP, amb aquest atac al riu i al Delta ens ha donat un argument més per treballar per assolir la nostra independència, i poder-nos defensar per nosaltres mateixos davant Europa. El govern espanyol un dia més ha demostrat que no vol defensar els nostres recursos naturals i econòmics, sinó que actua a la contra”.

Formes autoritàries

D’altra banda, els Joves d’Esquerra Verda de les Terres de l’Ebre han manifestat en un comunicat el seu neguit per l’aprovació del nou Pla de Conca de l’Ebre. “Les JEV ebrenques considerem que este Pla ha estat aprovat de forma autoritària i de forma imprevista. El Pla de Conca afectarà severament al Delta de l’Ebre i a tot l’ecosistema que comporta”, afirma la formació. Per estes raons, dona suport a la Plataforma en Defensa de l’Ebre. “Lluitarem un altre cop pel nostre riu i per les nostres terres”, assegura. Joves d’Esquerra Verda també fa una crida a la ciutadania catalana “per tal que donen suport a la lluita en defensa de l’Ebre ja que el problema no pot ser només ebrenc sinó de tots els catalans i catalanes. Tots junts (institucions, ciutadania...) podem tornar a guanyar”, conclou la nota.