Es constitueix la plataforma Aturem la Llei Aragonès a les Terres de l'Ebre

Els col·lectius ebrencs que integren la Plataforma informen que la posada en marxa de la Llei Aragonès " és externalitzar tots aquests sectors, obrint de bat a bat la porta d'entrada a les empreses privades

Redacció
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:37h
Presentació de la Plataforma Aturem la LLei Aragonès a Tortosa
Presentació de la Plataforma Aturem la LLei Aragonès a Tortosa | Cedida
Durant l'any 2018 i part d'enguany, el Govern de la Generalitat, encapçalat pel conseller d'Economia Pere Aragonès, ha posat en marxa, tramitat i gairebé aprovat el Projecte de llei de Contractes de serveis a les persones o, com la comencen a anomenar, la Llei Aragonès.
Esta llei sembla que podria ser aprovada durant este mes d'octubre  i segons expliquen els seus impulsors, es pretén regularitzar i "posar ordre" en multitud de serveis corresponents al tercer sector, com són els de sanitat, educació i dependència, entre d'altres. De fet, la llista d'allò a regularitzar és tan gran que ocupa gairebé tot l'espectre dels serveis públics.

Els col·lectius ebrencs que integren la Plataforma informen que la posada en marxa de la Llei Aragonès " és externalitzar tots estos sectors, obrint de bat a bat la porta d'entrada a les empreses privades per tal que fiquen les seues mans en els serveis públics que s'ocupen de nosaltres, de les persones". "L'externalització, la privatització,comportarà una disminució dràstica dels drets laborals de mestres,sanitàries i treballadores socials. Una problemàtica que patiran també les usuàries, les quals hauran d'acabar pagant per coses tan bàsiques com la sanitat, l'educació i la dependència sota els manaments de les empreses privades de torn", afirma la Plataforma.

És per això que anuncien la creació d'aquesta eina: la Plataforma contra la Llei Aragonès. Un espai de trobada "de tota la gent que creu en allò públic, de totes les qui entenen que els serveis més bàsics que ens afecten a la ciutadania, han d'estar sota el paraigua de les institucions i no de les empreses". La Plataforma Aturem la Llei Aragonès vol ser l'eix vertebrador que ajude a aturar esta "barbàrie legislativa" i que vetlle per els dret públics: la salut, l'educació i el benestar les persones.