Detinguts dos individus a Vinaròs i Amposta per presumpta estafa mitjançant «vishing»

Trucaven a les víctimes fent-se passar per empleats del banc

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil | Europa Press
Redacció
30 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:55h
La Guàrdia Civil ha detingut dos homes veïns d'Amposta i Vinaròs per un delicte d'estafa. L'actuació de la Guàrdia Civil es va iniciar el passat dia 19 de juny, quan una dona d'avançada edat denunciava que li havien sostret del compte bancari un import aproximat de 3.000 euros.

La perjudicada informava que uns individus s'havien posat en contacte telefònicament amb ella fent-li creure que eren empleats de la seua entitat bancària, i després de sol·licitar i obtenir les seues dades bancàries així com els de la targeta de crèdit, un dels detinguts es va presentar al domicili de l'anciana com a treballador d'una empresa de missatgeria per recollir les seues targetes, amb motiu de retornar-les al seu banc per a la seua anul·lació.

Este tipus de delicte es tracta d'una variant de la ja coneguda estafa anomenada "phishing" (tècnica que busca suplantar la identitat de la víctima fent-li creure que el banc li ha remès un correu electrònic on es demana les claus bancàries). En este cas la tècnica d'engany emprada s'anomena "vishing" consistent en l'ús de la línia telefònica fent-se passar per empleat del banc amb la finalitat d'obtenir informació delicada financera o dades útils per a la suplantació d'identitat.

La investigació policial va determinar que els suposats autors dels fets havien comès fets similars a les províncies de Tarragona i Barcelona.

Fruit de les investigacions s'ha aconseguit detenir un home de 25 anys a la localitat de Vinaròs, i posteriorment, un altre home de 26 anys a Amposta, tots dos com a suposats autors d'un delicte d'estafa. No es descarta la detenció de més persones pels fets relatats.

Tant els detinguts com les diligències instruïdes han estat posats a disposició als jutjats de Vinaròs.