Deltebre i Interior cerquen vies de treball conjuntes davant el repunt d'inseguretat d'este mes d'agost

En les darreres setmanes hi ha hagut un repunt de robatoris i ocupacions al municipi

Imatges de la Junta de Seguretat Local de Deltebre
Imatges de la Junta de Seguretat Local de Deltebre | Cedida
Redacció
13 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:20h
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, van presidir este dijous la Junta Local de Seguretat de Deltebre. Una reunió sol·licitada pel propi alcalde a causa del repunt de robatoris i ocupacions que s’han viscut este mes d’agost al municipi deltebrenc i que trenca les bones dades que s’havien anat assolint anteriorment.

Soler ha posat en valor “el reforç de seguretat que s’ha realitzat a Deltebre per part dels Mossos d’Esquadra durant estos darrers dies a petició del propi Ajuntament de Deltebre i que ha permès reduir el repunt de robatoris que hi va haver este mes d’agost”. De tota manera, Soler ha detallat que “s’ha de seguir treballant per cercar estratègies conjuntes que permetin augmentar la percepció de seguretat a la ciutadana”.

La col·laboració entre les dues administracions ha permès realitzar al voltant de 30 controls policials, així com també incrementar l’activitat tant pel que fa a la prevenció com a la posterior investigació.

Disminució dels delictes

El conseller Buch ha destacat que Deltebre “és un municipi segur” i ha explicat que de mitjana, a Catalunya, per cada 1.000 habitants hi ha al voltant de 75 fets delictius. En canvi, a Deltebre, esta mitjana es redueix al voltant dels 45 fets delictius.

Al mateix temps, les dades de l’any anterior, compreses entre juliol de 2018 i juliol de 2019, posen de manifest una reducció 14% pel que fa als robatoris en força i d’un 4.4% en relació amb els fets coneguts. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha valorat esta disminució “com a positiva i ha emplaçat a les dos administracions a seguir treballant i cooperant per reduir estes dades i evitar repunts com els d'este mes d’agost”.

A la Junta Local de Seguretat, entre d’altres representants, també hi ha participat el delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí.

Els grups municipals tanquen files

Posteriorment, el mateix dia, l'Ajuntament va celebrar un ple en què Pes va aprovar una moció, subscrita pels diferents grups municipals, per fer front a l’alarma social dels robatoris en cases habitades. D’esta manera, a banda de la reunió de la Junta de Seguretat Local, el plenari també ha volgut ratificar per unanimitat aquesta qüestió.