El forçut deltebrenc Juan Ferrer lidera la lliga estatal

Dissabte defensarà el seu lideratge en la tercera de les quatre proves de la lliga, davant set forçuts contrincants, entre ells l’actual campió d’Espanya

Juan Ferrer encapçala la classificació de la lliga estatal.
Juan Ferrer encapçala la classificació de la lliga estatal. | Cedida
Redacció
10 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:19h
Arrossegar un camió  de dotze tones assegut o aixecar una barra de fins a 300 quilos són algunes de les proves que el deltebrenc Juan Ferrer haurà de superar dissabte 14 de setembre en la tercera de les quatre proves puntuable de la Lliga Nacional de Força, que tindrà lloc a Tarancon. Un campionat que el forçut ebrenc lidera després d’haver vençut en la segona prova, disputada a la localitat extremenya de Losar de la Vera (Càceres), l’actual campió d’Espanya, Roberto Rodríguez.

Més de mil espectadors van gaudir en directe d’este segon torneig, en el que va haver d’afrontar proves com arrossegar un camió de 12 tones, en la que va aconseguir el millor temps. Només ell va arribar a la meta en la segona prova, portant un artefacte de 191 quilos. La última fita va ser haver arribar a la meta amb un de 450 quilos sobre les espatlles.

En el cas de dissabte, a Tarancon, les proves consistiran en arrossegar un camió assegut suportant al llarg d’uns 20 metres amb els braços les 12 tones que pesa el vehicle; aixecar amb diverses repeticions des de 60 a 140 quilos; aixecar una barra de fins a 300 quilos per tal de  mesurar la força bruta en pes mort; dos “ruletes russes”, una amb els vuit competidors asseguts en una cadira i una altra d'aguant frontal amb 26 quilos. Finalment, una combinada molt dura amb un aparell pel qual suportaran fins a 360 quilos en 15 metres, portats com si fossin bosses d'anar a comprar.

Juan Ferrer va quedar l’any passat segon de la lliga, i també va ser proclamat home més fort d’Espanya per l’Associació d’Atletes de Força, a més de quedar segon al Gran Prix d’Atletes de Força.