Troben restes d'un espai arquitectònic dels segles XIV i XV a Ascó

Les obres al Magatzem de Rita han permès localitzar murs de maçoneria i fragments de ceràmica baix medievals

Restes medievals a Ascó.
Restes medievals a Ascó. | Ajuntament d'Ascó.
Redacció
28 d'agost del 2019
Actualitzat el 29 d'agost a les 8:16h
Les obres a l'espai conegut com al magatzem de Rita, a Ascó, han permès descobrir restes d'un espai arquitectònic baix medieval, corresponents als segles XIV i XV. La setmana passada, durant l'execució de les actuacions, van aparèixer dos murs de maçoneria de morter de calç, dels quals se'n conserven tres filades en alçat i es troben a una cota inferior als tres dipòsits localitzats al mes de maig, per la qual cosa tindrien més antiguitat.

Addicionalment, s'han recuperat fragments de ceràmica dels segles XIV i XV –una tenalla decorada amb estampetes i verd gòtic català-. Davant d'això, els tècnics consideren que les restes formen part d'un espai arquitectònic d'època baix medieval de certa entitat existent fora de la vila closa.

El passat mes de maig, i en el transcurs de les obres que s'estan fent al magatzem de Rita, es van localitzar unes restes que els informes van interpretar com diverses estructures d'un trull o molí d'oli. Es van identificar tres basses de decantació i les fonamentacions de diverses canalitzacions. Aquestes restes es van datar al segle XVIII, tenint en compte també el moment en què es va urbanitzar l'antic camí del Riu -actual carrer del Riu-, segons la documentació històrica.