Cap de setmana de música d'arrel a Roquetes amb el 26è Tradicionàrius

Emmarcat en el festival també es retrà homenatge a Pete Seeger amb un concert els dies 13 i 14 de setembre

Cartell i gots reutilitzables del Tradicionàrius 2019 de Roquetes
Cartell i gots reutilitzables del Tradicionàrius 2019 de Roquetes | Cedida
Redacció
22 d'agost del 2019
Actualitzat a les 17:05h
Aquest cap de setmana té lloc a l'Hort de Cruells de Roquetes el 26è Tradicionaris de les Terres de l'Ebre. Emmarcat en el festival també es retrà homenatge a Pete Seeger amb un concert els dies 13 i 14 de setembre.
El Tradicionàrius, des dels seus inicis organitzat per l'Ajuntament de Roquetes i l'entitat local cultural i ecologista Arjub, arriba a la seua consolidació. Enguany fa un pas més enllà: 
"Este any fem Tradicionàrius  i Ebrefolk tot junt.  Al Tradicionàrius farem un homenatge a Joseret i la seua Rondalla perquè fa 50 anys que canta", afirma el regidor Sisco Ollé. 

Artur Gaya, igualment al front de l'organització, sosté que "Coetus serà un dels espectacles sonors més poderosos que hauran passat en 26 anys del Tradicionarius". 

Fent balanç de tots estos anys de l'Hort de la Música de Roquetes, el músic assegura que des de l'entitat Tradicionarius "es valora immensament l'esforç de Roquetes en la normalització de la música d'arrel al país". Així doncs, han preparat un cartell molt ampli que s'inicia amb Joseret i Rondalla, Coetus. Seguidament hi haurà un homenatge als cantadors de jota conduït per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries celebrant els 50 anys d'ofici de Joseret. Clourà la nit el reconegut grup musical veterà de l'escena folk Clau de Lluna.

A més, els dies 13 i 14 de setembre, per celebrar el centenari del cantant nord-mericà Pete Seeger, hi haurà un concert homenatge amb Artur Gaya, Cati Plana, Sergi Trenzano i Kike Pellicer, i artistes convidats com el Cor Flumine i Montse Castellà; l'exposició 'Pete Seeger/El poder transformador de la cançó'; la projecció a la fresca d'un documental sobre la figura del cantant i activista, i uns tallers de cançó, acordió i cordes sobre el seu repertori.

Com a novetat d'enguany, l'Ajuntament de Roquetes posa a disposició del públic un got reciclable amb el logo del Festival. Una bona manera de contribuir a la reducció de plàstic i fer honor dels inicis ecologistes i de lluita per territori que el Tradicionàrius vol fer perdurar.