L'Assemblea de la Ràpita proposa canviar els noms dels carrers Constitució i 12 d'octubre

Proposen que siguen dos dones les que posen nom a estos carrers

Intersecció entre l'Avinguda Constitució i el carrer 12 d'octubre de la Ràpita
Intersecció entre l'Avinguda Constitució i el carrer 12 d'octubre de la Ràpita | Google Street View
Redacció
30 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:15h
L'Assemblea de la Ràpita ha formalitzat una instància per tal que el plenari de l’Ajuntament de la Ràpita sotmetiga a debat el canvi de dos carrers de la localitat: l'Avinguda Constitució i el Carrer 12 d'Octubre.

En una nota de premsa, l’Assemblea rapitenca manifesta que en nom de la Constitució espanyola “s'ha oprimit i menyspreat el poble català” i que en nom de la Hispanitat, que se celebra el 12 d'Octubre, “s'ha banalitzat un genocidi que comportà la desaparició de pobles i cultures americanes”.

La proposta de l’Assemblea de la Ràpita es basa en treure dels carrers del municipi els “noms que remeten a idees contràries als valors de la República” i proposen canviar-los per “dos noms de dones la vida de les quals ha estat una història de lluita pels drets civils i socials”.

Per tal que la paritat també arribe al nomenclàtor rapitenc, l’Assemblea proposa que s'hi incorpore una rapitenca i una barcelonina nascuda a la Catalunya Nord “que mereixen aparèixer en el nomenclàtor de la nostra Ràpita amb memòria i dignitat”, properament explicaran quins noms proposen i per què.