Instagram comença a amagar els «likes» per no perjudicar la salut mental dels joves

Es tracta d'una prova pilot que s'està fent en diversos països per reduir la pressió social per als usuaris de la xarxa

Instagram
Instagram | Adrià Costa
NacióDigital
26 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:40h
Instagram ha detectat que l'obsessió d'alguns joves pels likes a les fotografies que pengen és un problema. És per això que està fent una prova pilot a set països que consistix en amagar els "m'agrada" de les imatges i vídeos publicats. Només l'autor els pot veure. D'esta manera, la popular xarxa social vol reduir la pressió social, que pot suposar un risc per a la salut mental. 

La prova es va fer al Canadà i ja s'ha expandit a Austràlia, Irlanda, Itàlia, el Japó, Nova Zelanda i el Brasil. A través d'un comunicat, la directora de Facebook a Austràlia i Nova Zelanda, Mia Garlik ha explicat que l'objectiu és que Instagram siga un lloc d'expressió personal la gent "se senti còmoda". "Esperem que la decisió tregui pressió sobre els likes que es rebran i la gens es concentri en compartir les coses que vol", ha dit Garlik.
 
L'objectiu és que els usuaris "se sentin menys jutjats" i tot plegat no afecte negativament la seua autoestima, però també existix el temor que les noves generacions, saturades de tantes xarxes socials, les abandonen gradualment. Ara per ara, la prova té seguidors i detractors.