Un veí d'Amposta, denunciat per tenir una quinzena de galls de baralla engabiats en una finca

Els agents de la Guàrdia Civil van trobar alguns animals morts a l'interior de les gàbies

Redacció
18 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:32h
Gàbies de galls de baralla trobades per agents del Seprona a Amposta.
Gàbies de galls de baralla trobades per agents del Seprona a Amposta. | Cedida
El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tarragona ha denunciat un veí d'Amposta per tenir una quinzena de gàbies amb galls amb la presumpta finalitat d'utilitzar-los per participar en baralles. Els galls no edisposaven de les mesures exigides per la normativa de protecció d'animals, segons la Guàrdia Civil.

Este mes de juliol, una patrulla del Seprona de Tortosa, patrullant en moto per un camí rural, va adonar-se que a l'alçada de la localitat d'Amposta hi havia un assentament de gàbies individuals amb galls de baralla a l'interior d'una finca, protegida amb una reixa perimetral. Els agents van aturar-se per inspeccionar el lloc i no van poder localitzar el propietari dels animals, per la qual cosa van iniciar les gestions pertinents per trobar-lo.

Un cop a l'interior de la finca, els agents van comprovar que la majoria d'animals no tenien cresta i tenien la barbeta amputada, talment com passa amb els galls que s'utilitzen per fer  baralles. A més, a l'interior de dos gàbies també hi havia les restes d'animals morts.

Una vegada sol·licitats al propietari els documents exigits per a l'explotació d'este tipus d'animals, es va formular una acta de denúncia davant el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per incompliment de les obligacions exigides per a la protecció dels animals. Els galls van quedar requisats a disposició de les autoritats.