La Lliga contra el Càncer de Tarragona i l'Ebre entrega braçalets per als pacients oncològics que porten catèter central

La iniciativa l'han començat les delegacions de la Lliga de la Ribera d'Ebre i de Tortosa

La iniciativa l'han començat les delegacions de la Lliga Contra el Càncer de la Ribera d'Ebre i de Tortosa.
La iniciativa l'han començat les delegacions de la Lliga Contra el Càncer de la Ribera d'Ebre i de Tortosa. | Cedida
Redacció
12 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:41h
Este divendres 12 de Juliol, la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha fet entrega dels braçalets "tocant el cor" a l'Hospital de dia d'Oncologia de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, per donar com a obsequi als malalts de càncer que porten PICC (catèter central inserit per via perifèrica), una iniciativa que han començat les delegacions de la Lliga Contra el Càncer de la Ribera d'Ebre i de Tortosa.

El PICC, que es posa habitualment al braç i permet poder fer analítiques, tractaments i proves estalviant punxades i molèsties de l'administració de determinats fàrmacs, el poden portar durant molts mesos.

Este braçalet de tela elàstica es posa al damunt del catèter amb la funció de protecció i amb una estètica més agradable pel pacient.
 

Els braçalets tenen diferents estampats i mides. Foto: Cedida



Els braçalets, de diferents estampats i mides, han estat realitzats per les voluntàries de la Lliga i permeten substituir la clàssica malla blanca d'ús hospitalari.

A l’acte de lliurament, per part de l'àrea d'Oncologia de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus hi ha assistit Josep Gumà, cap de servei, la cap d’Infermeria, Imma Grau; la coordinadora d’Infermeria, Kika Isern; i la supervisora de la planta d’oncologia, Trini Alvarez, a més de part de l'equip d'infermeria i secretaria d'oncologia.

Per part de la Lliga Contra el Càncer, hi ha assistit el vice-president Francesc Vallespí; la delegada a Móra la Nova i responsable de la Ribera d’Ebre Montse Querol; i també hi han participat voluntaris de l’entitat.

La iniciativa ha tingut molt bona acollida entre els malalts, i la Lliga contra el Càncer confia que aviat arribe a tots els hospitals de la demarcació de Tarragona.