El cor musical La Binota estrena «Il Festino», el nou espectacle del Renaixement

Després de 3 anys actuant amb La Pazzia Senile, esta vegada han decidit renovar obra i estrenar IL FESTINO, una obra molt diferent de l'anterior, una comèdia madrigal del Renaixement que passa al voltant d'una taula.

Assajos del cor la Binota.
Assajos del cor la Binota. | Cedida
Redacció
12 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:50h
Després de 3 anys actuant amb La Pazzia Senile, esta vegada El cor musical La Binota ha decidit renovar obra i estrenar "Il Festino", una obra molt diferent de 'anterior, una comèdia madrigal del Renaixement que passa al voltant d'una taula. Els dies 19 i 20 de juliol els podrem trobar al pati de la Puríssima a les 20.00, 22:00 i 24.00 hores.

"Il Festin " és una obra de Banchieri considerada com un precedent a l'òpera o al que actualment consideraríem teatre musical", explica la directora del cor Maria Lombarte.
"Hem cuidat molt la posada en escena amb 22 cantants que teixixen una trama divertida, on no hi falten les històries amoroses amb amants pel mig".

Els acompanyen quatre músics un clavicèmbal, una viola de gamba (per primera vegada) flautes i percussió que li donarà un aire festiu renaixentista.

En la comèdia madrigalesca, el text, la situació i la posada en escena prenen molta importància i s'apropa a la comèdia teatral.

L'obra està formada per un conjunt de cançons a 5 veus que té com a nexe argumental el sopar on es troben un grup d'amics la nit de dijous gras per carnestoltes. Dóna joc a la sàtira, els dobles sentits i la diversió de la gent de l'època no sol de la cort.

El cor la Binota està format per joves de 18 a 25 anys dirigits per la tortosina Maria Lombarte, recordats per ser concursants de la mediàtica 'Oh Happy Day' de TV3.
Creuen que amb esta nova obra poden demostrar la professionalització d'estos darrers anys i la formació adquirides quant a tècniques vocals i teatrals, estes últimes amb l'ajuda d'un professor especialtzat.

L'Espai LaBinota se situa al carrer de l'Àngel de Tortosa, una escola de música que s'inicia amb una escola bressol de cant de 0-3 anys, tallers de formació, instrumental i llenguatge musical i teatral.