L'Ajuntament de la Ràpita comença a sancionar per mal ús dels contenedors de la brossa

L'Ajuntament va portar a terme una campanya informativa per conscienciar sobre esta problemàtica que té el seu punt àlgid a l'estiu i comença a expedir sancions

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de la Ràpita
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de la Ràpita | Arxiu
Redacció
08 de juliol del 2019
Actualitzat a les 18:52h
Tot just començada la campanya informativa sobre el bon ús dels contenidors de la brossa duta a terme per l’Ajuntament de la Ràpita i en aplicació de l’ordenança de Civisme, esta setmana passada s’han començat a sancionar les persones que cometen infracció a l’hora de dipositar la brossa. Agents de la Policia Local fan rondes de vigilància des de dilluns per localitzar els infractors i expedir les corresponents sancions. D’esta manera, la regidoria de Governació vol acabar amb les molèsties que provoca la mala pràctica a l’hora de dipositar la brossa, especialment a l’estiu, quan poden aparèixer més fàcilment problemes de salubritat degut a les altes temperatures, que se sumen a la imatge de brutícia que oferixen les illes de contenidors. L’augment de la població a l’estiu, a més, multiplica el problema, de manera que l’Ajuntament de la Ràpita vol incrementar els esforços per acabar amb la molesta situació. 

“Molta gent té comportaments incívics a l’hora de dipositar la brossa i després de la campanya informativa que vam dur a terme per informar dels aspectes de l’ordenança de civisme que fan referència a aquesta qüestió, creiem que ha arribat l’hora de fer un pas més i aplicar les sancions previstes perquè veiem que serà la manera més efectiva de conscienciar la ciutadania de la necessitat de fer un bon ús dels contenidors”, ha afirmat la regidora de Governació, Conxi Vizcarro. 

En els primers 3 dies de l’aplicació de sancions, la Policia local ha aixecat 12 actes d’infracció. “Demanem respecte a l’ordenança perquè a més de la imatge que estem oferint tots com a poble, que no ens agrada a ningú, això també comporta haver de reforçar els efectius de la Policia Local just en una època de l’any en què s’incrementa la població”, ha apuntat Vizcarro. Com a mesura addicional, l’Ajuntament de la Ràpita també s’ha posat en contacte amb el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, l’organisme que ofereix el servei mancomunat de recollida, per tal que s’apliquen mesures de reforç a la neteja de les àrees de contenidors. Així, en dos torns (al matí i a la tarda), amb una furgoneta s’ofereix un servei de recollida addicional de les bosses que han quedat fora dels contenidors, que se suma a la recollida ordinària nocturna dels camions.