El Govern prepara un «pla de xoc» per als municipis afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre

La Generalitat haurà de valorar si declara zona catastròfica la zona que ha patit les flames

Un helicòpter intentant apagar el foc
Un helicòpter intentant apagar el foc | ACN
Aguaita.cat
30 de juny del 2019
Dissabte que ve el Govern i els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre es reuniran a Flix per prendre les primeres mesures en relació a les conseqüències del foc. La Generalitat haurà de valorar si tira endavant una declaració de zona catastròfica, però el president Quim Torra i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, han assegurat aquest diumenge que encara és d'hora per prendre aquesta decisió.

Un cop l'incendi està estabilitzat i es preveu que pugui estar controlat aquest diumenge a la tarda, Budó ha assegurat que ara toca valorar si el tractament més adequat és "genèric" o bé una "microcirurgia". Torra ha parlat d'un "pla de xoc" que caldrà concretar i l'alcalde de Flix, Francesc Barbero, ha volgut agrair la predisposició del Govern i ha afirmat que els municipis estan "oberts" a escoltar qualsevol proposta que aporti solucions.

Torra ha reivindicat la tasca dels Bombers de la Generalitat i la resta de cossos que han treballat en les tasques d'estabilització i control de l'incendi i també ha mostrat el seu agraïment a la ciutadania. "Ens jugàvem que cremessin més de 20.000 hectàrees i segurament tindrem la sort que la xifra sigui molt menor", ha assegurat.