VÍDEO La colpidora crítica d'un jove pagès arran de l'incendi de la Ribera d'Ebre

En un discurs penjat a la xarxa, denuncia l'abandonament del món rural per la falta d'atenció i demana solidaritat "perquè un dia és a Palma d'Ebre però demà pot ser a un altre lloc"

1200_1561827997Sin_ttulo
1200_1561827997Sin_ttulo
NacióDigital
29 de juny del 2019
Actualitzat el 30 de juny a les 10:51h
"Ens teniu i ens heu tingut sempre abandonats. Això, entre tots, hem de fer que canviï". Són les paraules de Pau Ciuraneta, un pagès i ramader de 25 anys a qui les flames de l'incendi de la Ribera d'Ebre li han cremat tot. A través d'un vídeo publicat a la xarxa, Ciuraneta reclama més atenció per part de les administracions, a qui acusa de "només posar pals a les rodes". En un discurs emocionant i abraçant totes les parts del territori català que són "el rebost de Catalunya", insta a reconèixer la tasca dels pagesos, dels ramaders i els productors del territori.


"Ahir tot això era un mar de mitjans, aprofitant-se del morbo i venent una exclusiva a partir del nostre patiment", afirma mentre assenyala els seus conreus cremats. Ciuraneta apel·la a la seva generació, "la més complicada", i rebla una crítica sobre el món rural. "Som molt més que un instastories, que un debat a Twitter i qualsevol micromecenatge que us permet tenir l'ànima tranquil·la".
  El pagès i ramader ha destacat el món rural, la seua lluita per mantenir el paisatge, les terres conreades i no perdre la vegetació. Ha aplaudit la tasca d'este món, que afirma que "allà on altres hi veuen misèria, ells hi veuen futur i poder guanyar-se la vida". Ciuraneta ha volgut aplaudir la tasca de tots aquells que han lluitat contra el foc, extingint l'incendi i aquells que lluitaran per tornar a refer tota la terra cremada.