Florentino Pérez, sobre el Castor: «No hi he intervingut en res, poc els puc ajudar»

El president d'ACS ha admès la transcendència del projecte i ha demanat als grups del Parlament que no li pregunten per qüestions que desconeix

Florentino Pérez, al Parlament aquest dilluns
Florentino Pérez, al Parlament aquest dilluns | Europa Press
NacióDigital
17 de juny del 2019
Actualitzat a les 20:17h
El president del consell d'administració d'Actividades de Construcción y Servicios (ACS), Florentino Pérez, ha assegurat este dilluns que no ha intervingut "en res" en tot el relacionat amb el projecte Castor, i ha defensat que poc pot ajudar a aclarir les circumstàncies per la qual es va paralitzar. "No hi he intervingut en res. Poc els puc ajudar", ha subratllat en la seua compareixença a la comissió d'investigació al Parlament, on ha manifestat la seua sorpresa per haver de donar explicacions per esta qüestió.

Segons el també màxim mandatari del Reial Madrid, ell és president executiu d'ACS, un grup que formen més de 1.200 empreses, que té 200.000 empleats i implantació en més de 70 països, de manera que es gestiona "amb un alt grau de descentralització" i cada gestor és responsable de la seua societat. Malgrat admetre la transcendència del projecte, ha insistit que ell no ha participat en cap gestió, i per això ha demanat als grups que no li pregunten per qüestions que desconeix.

Pérez sí que ha considerat que els sismes produïts enfront de les costes de Tarragona i Vinaròs al setembre de 2013 -i que els experts van relacionar directament amb les activitats de la plataforma Castor- van ser "una cosa molt desgraciada" i que tots estan consternats per això, ha assegurat.

Nega que ACS aparega als "papers de Bárcenas" i diu no conèixer-lo

Pérez ha negat que la seua empresa aparega als papers de Bárcenas i també ha assegurat que no coneix l'extresorer del PP Luis Bárcenas. "No l'he conegut mai de la vida", ha afirmat en la seua compareixença, i després de les crítiques llançades per la diputada de la CUP Maria Sirvent contra el seu grup empresarial.

Segons Sirvent, ACS va aparèixer en estos papers de Bárcenas, el que ha portat a Florentino Pérez a negar-ho immediatament, tot i no ser el seu torn d'intervenció, afirmant: "Vostè diu coses que no són veritat".