Benifallet aprova per unanimitat una moció per acabar amb la mosca negra

L'Ajuntament reclama a la Generalitat que se'ls atorgui el pressupost corresponent per tractar la plaga amb efectivitat

La mosca negra diposita les seves larves als macròfits del riu.
La mosca negra diposita les seves larves als macròfits del riu. | Copate
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:37h
L'Ajuntament de Benifallet ha aprovat per unanimitat una moció per garantir el control efectiu de la plaga de mosca negra. Des del consistori del Baix Ebre reclamen al govern de la Generalitat que es garanteixi el tractament de la mosca negra amb la dotació pressupostària corresponent perquè es puga tractar la plaga des de la fase larvària.

Pel fet que ho qualifiquen d'"urgència sanitària", els de Benifallet també insten a la Generalitat a reunir de forma periòdica a la Comissió de Seguiment per controlar que es compleixen els terminis, a més d'elaborar un estudi tècnic rigorós sobre la plaga de mosca negra i el seu tractament per posar-lo a l'abast de tots els ajuntaments. A més, demanen que s'adhereixi a l'Ajuntament de Benifallet a la Plataforma d'Afectats per la Mosca Negra.

La moció, presentada pel grup municipal de la Candidatura de Progrés en el ple ordinari, ha rebut els vots favorables dels grups Candidatura de Progrés i ERC. Estos acords es traslladaran al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, als consells comarcals del Baix Ebre, Terra Alta, Montsià i Ribera d'Ebre, i al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE).