Els Ports promocionen el turisme familiar amb la campanya «Catalunya, Hola família!»

Els 25 establiments d'arreu de Catalunya oferiran dues nits al preu d'una i s'organitzaran activitats gratuïtes o amb descomptes pel cap de setmana del 7 al 9 de juny

1200_1491553098primavera
1200_1491553098primavera | Sofia Cabanes
Redacció
28 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:41h
El Parc Natural dels Ports es suma juntament amb 25 destinacions d'arreu de Catalunya a una nova edició de la campanya "Catalunya, Hola família!", dissenyada per promocionar el turisme familiar. Els establiments participants oferiran, el cap de setmana del 7 al 9 de juny, dos nits al preu d'una i han programat unes 200 activitats pensades per a famílies amb nens, que seran gratuïtes o amb descomptes de fins al 50%. A les Terres de l'Ebre, els Ports són un destí idoni per viure en família, pel qual s'han sumat al projecte 5 establiments. A més, equipaments culturals de municipis com Tortosa, Horta de Sant Joan, la Sénia, Arnes i Prat de Compte han organitzat diferents activitats durant dissabte i diumenge. Les destinacions participants estan certificades per l'Agència Catalana de Turisme (ACT) amb les marques 'Platja en Família' i 'Natura i Muntanya en Família'. L'any passat, en la primera edició de la iniciativa, van participar 12.000 nens i nenes i les seues famílies.

L'edició d'enguany de la campanya de promoció de turisme familiar es basa en el tema de "caçar" éssers màgics, fent èmfasi en la història i la mitologia del territori. Així, s'ha desenvolupat l'app 'Llegendes en família' que permet a les famílies buscar éssers mitològics i caçar els éssers màgics amagats en boscos, platges, places i parcs de les diferents destinacions certificades.

A les comarques de Barcelona hi haurà una vintena d'establiments participants a Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels i Berga. A la categoria de platja també hi ha destinacions tarragonines i gironines com Blanes, Calonge-Sant Antoni, Cambrils, Castell-Platja d'Aro, El Vendrell, Lloret de Mar, Roses, Salou, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí-l'Estartit, Vila-seca-La Pineda Platja. A muntanya, les destinacions són la Vall de Boí, Vall d'Àneu, Pirineus-Noguera Pallaresa, Berga, Vall d'en Bas-Les Preses, Muntanyes de Prades i Els Ports.

En la iniciativa també hi participen sis instal·lacions certificades amb la marca 'Equipament familiar': el Zoo del Pirineu, el Centre Gaudí de Reus, l'estació de muntanya Vall de Núria, l'Aquàrium de Barcelona, Illa Fantasia i Catalunya en miniatura.

El turisme familiar representa el 31,9% del turisme a Catalunya, una xifra que arriba al 45% en els mesos d'estiu. Segons les dades de l'Agència Catalana de Turisme, el turisme familiar genera prop de 4.000 milions d'euros.