La fiscalia retira l’acusació per un dels dos crims de Bot en el judici de l’Audiència de Tarragona

El ministeri públic manté la petició de 22 anys de presó per a l’acusat en relació al primer crim

Captura de pantalla de la sala de vistes on es fa el judici contra l'acusat de matar dos homes a Bot.
Captura de pantalla de la sala de vistes on es fa el judici contra l'acusat de matar dos homes a Bot. | ACN
Redacció
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:50h
La fiscalia ha retirat este dijous l’acusació per un dels dos crims ocorreguts a Bot l’any 2002 durant el judici que se celebra amb un jurat popular a l’Audiència de Tarragona. En el torn de conclusions definitives, el ministeri públic només ha mantingut la petició de 22 anys de presó per a l’acusat, O. M., en relació a la mort d’un individu de la mateixa nacionalitat. Inicialment, el processat s’enfrontava a 20 anys més de presó pel crim d’un segon individu, però la defensa ha negat la participació de l’acusat en els fets i n’ha demanat la lliure absolució. Dilluns el tribunal preveu entregar l’objecte del veredicte al jurat perquè comenci a deliberar.

La primera mort se situa entre el 2 de desembre del 2001 i els primers dies de gener del 2002, quan el condemnat Martjanov i el processat haurien colpejat i torturat a la víctima. Posteriorment els dos homes haurien traslladat a la víctima a un paratge natural i l'haurien assassinat asfixiant-lo de forma escabrosa. Finalment, els dos individus haurien llençat el cadàver a un barranc proper a la carretera TV-3031, al mateix municipi de Bot, a més de  cremar el vehicle de la víctima entre uns canyars situats vora el riu Ebre, a prop de Tortosa. El cos el van trobar uns operaris de carreteres el 15 de maig del 2002, gairebé mig any després del crim.

El segon crim es situa uns dies després, pels volts del 13 de gener del 2002, amb l'assassinat  d'un altre home de 34 anys, del qual la fiscalia n’ha desvinculat el processat. Els condemnats Marjanov i Grizas van propinar-li nombrosos cops i puntades a l’estació de Bot, i van col·locar-li alguna mena de corda al coll per tal d’asfixiar-lo, segons el ministeri públic.

Rebaixa de pena
En les conclusions definitives, la fiscalia només ha mantingut la qualificació d’un delicte d’assassinat amb acarnissament i amb l’agreujant d’abús de superioritat pel qual demana 20 anys de presó. A més, en sol·licita dos més per un delicte de danys mitjançant incendi per la crema del vehicle de la primera víctima. En concepte de responsabilitat civil, el ministeri fiscal demana una indemnització per als familiars de més de 100.000 euros.