Desarticulada una organització que enviava marihuana cap a la Ràpita i Vinaròs camuflada en palets des de Jaén

S'han detingut 11 persones i s'han intervingut 35 kg de cànnabis

Material requisat en l'operatiu.
Material requisat en l'operatiu. | Policia Nacional
Redacció
21 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:12h
La Policia Nacional ha detingut onze persones i ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana que operava des de Linares (Jaén), Vinaròs (Baix Maestrat) i la Ràpita (Montsià).

Durant la investigació s'han intervingut 35 quilograms de marihuana empaquetats al buit en bosses de plàstic i preparades per al seu consum, així com tretze palets de ceràmica amb forats.

A Vinaròs va ser localitzat un centre d'envasat, ocultació i transport per a les substàncies estupefaents.

Les investigacions es van iniciar el passat mes de desembre, després de produir-se una sèrie de robatoris amb força a xalets de la localitat de Linares. Després de diverses gestions, els agents van arrestar un dels investigats quan portava un carregament de nou quilos de marihuana, la qual cosa va fer sospitar que l'organització estigués dedicant-se al tràfic de substàncies estupefaents.

Les investigacions van confirmar este extrem i van permetre conèixer la forma d'actuar de l'organització. Part d'ella, assentada a Linares (Jaén), s'encarregava del cultiu, tractament, recollida i envasament de la marihuana, que, posteriorment, era venuda a l'altra branca de l'organització, assentada a les localitats de Vinaròs i Sant Carles de la Ràpita. Des d'estes localitats, es desplaçaven a Linares per a la compra de la substància i, immediatament, tornaven amb ella a les seues localitats d'origen. Membres de l'organització es desplaçaven setmanalment des de Vinaròs fins a Linares en dos vehicles, un dels quals actuava com a llançadora, mentre que el segon vehicle servia per transportar la substància estupefaent.

La Policia Nacional va intervenir a Vinaròs prop de 25 quilograms de marihuana al vehicle d'un dels investigats, que havien adquirit aquest mateix dia a Linares. Els agents van acreditar que els integrants de la xarxa criminal realitzaven un o dos viatges setmanals a Linares per comprar marihuana.



A la nau situada a la localitat de Vinaròs, es van requisar 10 quilos de marihuana embossada i premsada al buit. A més, els agents van trobar una envasadora, humificadors, escalfadors, bosses de buit, motxilles per a la seua ocultació, així com tretze palets amb ceràmica i buits, amb una capacitat estimada per al transport de substàncies que podria arribar als 1.000 quilos de marihuana. D'esta manera aconseguien que la droga es transportés premsada al buit, ocupant el mínim espai i evitant que l'olor pogués provocar un possible control policial.

Segons les quantitats i l'estat de la droga, perfectament envasada al buit i preparada per al seu consum, els investigadors consideren que el destí final d'esta marihuana era el seu transport i distribució a altres països europeus

Durant la investigació s'han detingut un total d'onze persones a Linares (2), Vinaròs (5) i a la província de Tarragona (4). En els 9 registres realitzats a la província de Jaén (3), en localitats de Castelló (4) i de Tarragona (2) on, s'han intervingut 35 quilograms de marihuana empaquetats al buit en bosses de plàstic, 1.425 euros en efectiu, un pistola i el seu carregador amb tretze cartutxos blindats i diversos vehicles.