Puigdemont carrega contra el nacionalisme d'Estat «des d'Amposta»

El candidat de JxCat assegura que cal "defensar el llegat" de l'1-O i assenyala com a principals amenaces al continent el populisme i la xenofòbia

Carles Puigdemont ha intervingut al míting de Jxcat a Amposta en directe des de Bèlgica
Carles Puigdemont ha intervingut al míting de Jxcat a Amposta en directe des de Bèlgica | Junts per Catalunya
Redacció
12 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:17h
L'expresident i candidat de JxCat a les eleccions europees, Carles Puigdemont, ha censurat este diumenge "el nacionalisme d'Estat, que sempre ha combatut la diversitat", al que ha considerat una de les principals "amenaces" al costat del "populisme i la xenofòbia". En un acte de JxCat celebrat a Amposta en què ha participat per videoconferència des de Bèlgica, Puigdemont ha afegit que "Europa serà catalana o no serà".

"Ens referim en ser catalans en el sentit del que vam fer l'1 d'octubre, el que hem fet a totes les Diades, en els sopars i dinars grocs, a les eleccions del 21 de desembre", ha puntualitzat. Segons l'expresident, els catalans han demostrat ser "una de les millors cares d'Europa" gràcies a la seva "maduresa, civisme, cohesió i convivència".

"En aquesta Europa ens reconeixem i val la pena lluitar per veure créixer als nostres fills i filles", ha afirmat: "En aquesta Europa sí que volem sentir-nos còmodes perquè és una Europa que escolta". Ha assenyalat que en el pròxim Parlament Europeu "hi haurà d'haver diàleg sí o sí" respecte a la situació catalana, a causa de l'"actitud de vigilància i pressió clara" que des de les institucions comunitàries es projectarà sobre Espanya.

Puigdemont ha avisat que JxCat pretén "defensar el llegat de l'1 d'octubre" i surt a "guanyar": "Guanyarem per tots vosaltres amb un únic objectiu, la llibertat", ha insistit.